Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 19. 12:48

Átfogó rendszerfrissítés érkezett a csúcskategóriás Nokiákhoz

Immár a régebbi, csúcskategóriás Nokiák némelyikére is elérhető a Nokia Symbian-alapú operációs rendszerének legújabb, Anna kódnevű változata.

A finn telefongyártó bejelentette, hogy régiótól és szolgáltatótól függően azonnali hatállyal elérhetővé teszi egyes, korábban piacra dobott csúcskategóriás okostelefonjaihoz a Symbian operációs rendszer legújabb, elsősorban külsejét tekintve modernizált változatát, az Annát. A gyártó áprilisban, két új készülék bemutatásával egyszerre leplezte le az új operációs rendszert, melynek koncepciózusan adtak női nevet: mostantól minden Symbian változat elnevezését ehhez igazítják majd.

A Symbian Anna először a Nokia két új, felsőkategóriás mobilján, a QWERTY-s E71/72 vonal utódjának tekintett E6-on, valamint a fiatalosabb vonalvezetésű, teljes érintőkijelzős X7-es típuson jelent meg. A gyártó már az új felület bemutatásakor bejelentette, hogy a harmadik negyedévben a Nokia N8, C7, C6-01 és E7 okostelefonjai is megkapják a frissítést.

Ez a folyamat vette most kezdetét, egyben ez a Nokia eddigi legjelentősebb, de legalábbis leglátványosabb átfogó platformfrissítése. Az Anna telepítése után a telefon megújult, a modern kor követelményeinek jobban megfelelő kezelőfelülettel rendelkezik, emellett a Nokia saját alkalmazásai (így például a Nokia Térképek, vagy a webböngésző) is a legújabb verziókra frissülnek. Az új operációs rendszer telepítése után bizonyos esetekben a teljesítmény is javulhat.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Fontos változás továbbá, hogy a Symbian Anna aktiválja a Nokia C7 NFC funkcióját is. Ennek köszönhetően lehetővé válik a fotók, videók, névjegyzékek összegyűjtése és megosztása, valamint a közös játék is az egymáshoz érintett mobiltelefonok között. Bár az NFC-t legtöbbször a mobilos fizetéssel hozzák összefüggésbe ez még egyelőre nem jelenti azt, hogy a C7-et pénztárca helyett használhatja a tulajdonos, bár egy későbbi szoftverfrissítés erre elvileg lehetőséget adhat.

Az érintőkijelzős gépelést módja is változhat az új szoftverrel, így mostantól portré módban is elérhető a teljes QWERTZ-gombsor, valamint elérhetővé válik vele az osztott képernyős gépelés is. A szoftver frissítése az Ovi Suite legújabb, 3.1.1-es verziójával végezhető el a legegyszerűbben, ugyanakkor a telefon saját menüjéből is elérhető az új kiadású operációs rendszer.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.