Szerző: Barna József

2000. augusztus 27. 23:41

AMD roadmap újdonságok

Az Electronic Buyers News , hogy valamivel elüsse az unalmas vasárnap délutánokat, felrakott egy interjút, melynek szenvedő alanya Hector Ruiz, az AMD elnöke volt. A beszélgetés elején szó esik a Sledgehammer-projektről, ám a szöveg számomra legérdekesebb része talán a következő:

Az Electronic Buyers' News, hogy valamivel elüsse az unalmas vasárnap délutánokat, felrakott egy interjút, melynek szenvedő alanya Hector Ruiz, az AMD elnöke volt. A beszélgetés elején szó esik a Sledgehammer-projektről, ám a szöveg számomra legérdekesebb része talán a következő:
Az AMD öt új processzort fog piacra dobni november 15-e és február 15-e között. Ezek között lesz a Mustang, melynek on-chip cache-mérete - a felhasználói igényektől függően - 512 Kbyte-tól egészen 2 MB-ig terjed majd. Az AMD a Mustang-gal kíván betörni a workstation és szerver piacokra.

A Palomino (melynek korábbi neve Corvette* volt) tulajdonképpen az Athlon mag 256 KByte-os on-chip cache-el szerelt változata lesz, amely mind asztali mind pedig mobil verzióban kapható lesz majd. A legolcsóbb szegmenst megcélzó Morgan (korábbi nevén Camaro) pedig 64 KByte on-chip cache-t tartalmaz majd, és szintén mind asztali mind pedig mobil verzióban hozzáférhető lesz.
* Amint az az interjúból kiderül, az AMD azért volt kénytelen az utolsó pillanatban megváltoztatni új processzorai nevét, mert a General Motors rosszallását fejezte ki a javasolt nevekkel kapcsolatban.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról