Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 15. 10:08

Ingyenes kisvállalati menedzsment BlackBerrykhez

Kis- és közepes vállalatok számára ingyenesen használható, felhőalapú menedzsmentszolgáltatást tett elérhetővé a BlackBerryk gyártója, a kanadai Research in Motion.

A Research in Motion (RIM) bejelentette, hogy hosszas tesztidőszakot követően elérhetővé tette a kis- és középvállalatok számára fejlesztett BlackBerry Management Centert, mely az első  felhőalapú menedzsmentrendszere. A vállalat eddig is jelen volt ingyenes szervertermékekkel a piacon (BlackBerry Professional Software, BES Express), ezeket a szoftvereket azonban a vállalatoknak saját szerverparkjukra kellett telepíteniük, míg a BlackBerry Management Centert a RIM saját szervereivel szolgálja ki.

A BlackBerry Management Centerből egy legfeljebb 100 BlackBerryből álló vállalati, de akár egy családi flottát is egyszerűen, egy felületről lehet menedzselni. A megoldás lényegében a BlackBerry telefonokhoz idén tavasszal megjelent BlackBerry Protect kliensalkalmazás kiterjesztett változata, ugyanazokkal az adatmentési és biztonsági funkciókkal. A felület célja, hogy a kisebb vállalatok számára is elérhetővé váljon egy olyan platform, melyen keresztül megvédhetik a telefonokon tárolt adatokat - akár távolról is.

A Management Center ennek megfelelően képes rendszeres időközönként távoli mentést végezni a telefonon tárolt kritikus fontosságú adatokról (névjegyzék, e-mailek, jegyzetek, naptárbejegyzések stb.), illetve az adminisztrátor távolról lezárhatja a telefont, valamint törölheti is annak tartalmát. Ez elsősorban olyan esetekben jöhet jól, amikor a felhasználó elveszti a készüléket, vagy ellopják tőle a BlackBerryjét. A rendszert készülékcsere esetén értelemszerűen a lementett adatok visszaállítására is lehet használni.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A szolgáltatás az elveszett BlackBerry megtalálását is segíti, a készülék kijelzőjén távolról tetszőleges felirat jeleníthető meg, illetve hangos csengetés aktiválható. A BlackBerry Protect egy hasznos szolgáltatása, a GPS-alapú helymeghatározás ugyanakkor nem érhető el a BlackBerry Management Center most megjelent verziójánál.

A BlackBerry Management Center használata ingyenes, a maximálisan 100 kliens mellett a kötöttségek közt szerepel, hogy a céges e-mail postafiókokat valamelyik ismert webes szolgáltatás (Gmail, Yahoo, Hotmail stb.) kell hosztolja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról