:

Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 12. 10:05

Kivonták a forgalomból a Dell értelmezhetetlen tabletjét

Nem tartozott a Dell legsikeresebb termékei közé az első Streak, a gyártó most búcsút is int a félig tablet, félig okostelefon megoldásnak.

Nem forgalmazza tovább, ezzel együtt weboldalán meglehetősen szokatlan módon búcsút is int a Streak 5-ös tabletnek a Dell. Az először még Mini 5 néven futó, majd később átnevezett, tavaly tavasszal bemutatott Streak 5-öt a piac nehezen tudta értelmezni - az eszköz táblagépnek kicsi volt, telefonnnak pedig nagy. A kütyü helyét a nagyobb, 7 hüvelykes kijelzővel ellátott Streak, illetve a Dell Venue okostelefonok (Venue, Venue Pro) veszik át.

Az 5 hüvelykes érintőkijelzővel ellátott Streak - tavaly nyáron - nem egészen fél évvel azután került forgalomba, hogy a PC-gyártó létrehozta az új eszközökre specializálódott részleget. A készülék paramétereit tekintve komplex kommunikációs megoldást kínált, ezzel együtt a Dell célja az volt a piacra dobásával, hogy egyfajta hidat képezzen vele a táblaszámítógépek és az okostelefonok közt.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Android operációs rendszert futtató Streak multitouch vezérlésű érintőkijelzőt kapott, emellett a rendszer lelkét egy 1 GHz-es Snapdragon processzor adja. A készülékbe Bluetooth-modult, WLAN-vezérlőt és A-GPS helymeghatározót is építettek, emellett az előlapra és a hátlapra is került kamera (egy 1,3 és egy 5 megapixeles változat). A készülék gyárilag Android 1.6-os operációs rendszerrel érkezett, de később az operációs rendszer 2.2-rs verziójára is frissíthettek a felhasználók.

A Streak nem egészen egy hónapja tűnt el teljesen a tengerentúli boltok polcairól, akkor azonban még nem lehetett biztosan tudni, hogy mi lesz a termék további sorsa. Azt egyelőre nem tudni, hogy az életciklusa végéhez ért, mérsékelt sikert aratott készülék támogatása hogyan alakul majd a jövőben, de a Dell vélhetően elsősorban az újabb modellek platformfejlesztésére fókuszál majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.