Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 12. 10:05

Kivonták a forgalomból a Dell értelmezhetetlen tabletjét

Nem tartozott a Dell legsikeresebb termékei közé az első Streak, a gyártó most búcsút is int a félig tablet, félig okostelefon megoldásnak.

HIRDETÉS

Nem forgalmazza tovább, ezzel együtt weboldalán meglehetősen szokatlan módon búcsút is int a Streak 5-ös tabletnek a Dell. Az először még Mini 5 néven futó, majd később átnevezett, tavaly tavasszal bemutatott Streak 5-öt a piac nehezen tudta értelmezni - az eszköz táblagépnek kicsi volt, telefonnnak pedig nagy. A kütyü helyét a nagyobb, 7 hüvelykes kijelzővel ellátott Streak, illetve a Dell Venue okostelefonok (Venue, Venue Pro) veszik át.

Az 5 hüvelykes érintőkijelzővel ellátott Streak - tavaly nyáron - nem egészen fél évvel azután került forgalomba, hogy a PC-gyártó létrehozta az új eszközökre specializálódott részleget. A készülék paramétereit tekintve komplex kommunikációs megoldást kínált, ezzel együtt a Dell célja az volt a piacra dobásával, hogy egyfajta hidat képezzen vele a táblaszámítógépek és az okostelefonok közt.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Az Android operációs rendszert futtató Streak multitouch vezérlésű érintőkijelzőt kapott, emellett a rendszer lelkét egy 1 GHz-es Snapdragon processzor adja. A készülékbe Bluetooth-modult, WLAN-vezérlőt és A-GPS helymeghatározót is építettek, emellett az előlapra és a hátlapra is került kamera (egy 1,3 és egy 5 megapixeles változat). A készülék gyárilag Android 1.6-os operációs rendszerrel érkezett, de később az operációs rendszer 2.2-rs verziójára is frissíthettek a felhasználók.

A Streak nem egészen egy hónapja tűnt el teljesen a tengerentúli boltok polcairól, akkor azonban még nem lehetett biztosan tudni, hogy mi lesz a termék további sorsa. Azt egyelőre nem tudni, hogy az életciklusa végéhez ért, mérsékelt sikert aratott készülék támogatása hogyan alakul majd a jövőben, de a Dell vélhetően elsősorban az újabb modellek platformfejlesztésére fókuszál majd.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 8. 01:23

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.