Szerző: Dojcsák Dániel

2011. augusztus 10. 16:08

A Facebook kinyírná az SMS-t is

Dedikált okostelefonos üzenetküldő alkalmazással rukkolt elő a Facebook, kiemelve a leggyakrabban használható képességet a kusza poszttengerből.

Legyen könnyű üzenni

A hivatalos Facebook-blog felvetése szerint az üzenetküldésnek egyszerűbbnek kell lennie a mostaninál - ne kelljen gondolkodni, hogy a címzett éppen milyen platformon keresztül érhető el, ne kelljen kételkedni benne, hogy eljut hozzá az üzenet. Legyen elég begépelni a szavakat és megnyomni a küldés gombot. A szolgáltató megoldása az új okostelefonos Messenger alkalmazás, ami egyszerűsíti a személyközi és a csoportkommunikációt. A teljesen új alkalmazás elérhető iOS-re az App Store, Androidra pedig a Market kínálatából. Természetesen mindkét program ingyenesen letölthető, s az adatforgalmat leszámítva teljesen ingyenesen is használható minden képessége.

A Messenger egy különálló alkalmazás, pontosan azzal az egyszerűséggel, mint amit az SMS is ad egy mobilon. Egy kattintással az postafiók-nézetbe jutunk, ahol az olvasás mellett az üzenetküldés is gyors és egyszerű. Az elküldött üzenetet akár innen, akár a Facebook webes felületéről küldjük, akár a chat funkcióból, az mindenképpen értesítésként is megjelenik a címzettnél, ahogy azt már megszokhattuk, illetve a korábbi üzenetek mindig elérhetőek a Facebook felületein keresztül, nem vesznek el többé az “SMS"-ek.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Amivel a Messenger több mint az SMS hogy itt könnyen kezelhetünk csoportokat is, ugyanolyan egyszerűen címezhetünk üzenetet egy esemény összes résztvevőinek mint ahogyan egy személynek. Össze lehet állítani egy ad hoc listát is, aminek tagjai az összes további üzenetet megkapják - varázslat nincs benne, a Facebook valóban csak kiemelte egy sokkal praktikusabb felületbe a már meglévő üzenetküldési képességeit.

Válasz a Google-nek

A bejelentés apropója bizonyára a valamivel több mint egy hónapja bemutatott Google+, illetve annak a mobil alkalmazása, ami Huddle néven hozza ugyanezt a képességet. A Google ugyan nem keverte össze a leveleket, chatet és a rövid üzeneteket, viszont egy platformfüggetlen, SMS kiváltására képes megoldást hozott létre, aminek legnagyobb erőssége szintén a csoportkommunikáció egyszerűsítése.

Mindkét program tökéletesen használja iOS és Android alatt is az értesítéseket, az egyetlen különbség az, hogy a Facebook üzeneteket asztali környezetben is megkapjuk, így elérhetjük a nem okostelefonozó ismerősöket is - a Google+ Huddle-je viszont csak mobilon működik egyelőre. A Facebook Messenger alkalmazás iOS-re már most is elérhető és az Android verzió is felkerül a Marketbe elviekben egy napon belül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról