Szerző: Bodnár Ádám

2011. augusztus 10. 13:14

Az új SQL Server lesz a budapesti SQLU Summit sztárja

Szeptember 21-23-én hazánkban első alkalommal kerül megrendezésre SQLU Summit, az adatbázisszakma különböző ágait összefogó nemzetközi konferencia. A rendezvényen a résztvevők a világ legelismertebb SQL-szakembereitől tanulhatnak.

HIRDETÉS

Először érkezik Magyarországra a SQLU Summit adatbázisokkal kapcsolatos konferencia, amelynek résztvevői három nap alatt adatbázis-adminisztrátori, fejlesztői és üzleti intelligencia témában számos előadást tekinthetnek meg. Az előadók között szerepel többek között Itzik Ben-Gan, a SolidQ alapítója, számos SQL Serverrel kapcsolatos könyv szerzője, akit világszerte elsimert SQL-guruként tartanak számon, illetve Davide Mauri BI-specialista, aki egyetlen rangosabb SQL rendezvény előadói listájáról sem hiányozhat.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A neves nemzetközi előadók mellett két magyar szakembertől is tanulhatnak a látogatók: Hangyál Zoltántól, a LogMeIn adatbázis-specialistájától és Bitemo Eriktől, a Disney International üzemeltetési szakembere. Mindketten adatbázis-adminisztrátorok számára releváns témákkal készülnek, Zoltán XML végrehajtási tervekről ad elő, Erik pedig a SQL Server rendelkezésre állásának növeléséről, illetve replikációról fog beszélni. "Ez lesz az első olyan rendezvény, ahol az oktatónk, Hangyál Zoltán már mint Microsoft Certified Master ad elő. Erre a megtisztelő alkalomra izgalmas és egyedülálló témát választott magának, a többszáz gigabájtos adatbázisok teljesítménytuningolásáról fog beszélni" - mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont vezetője, a rendezvény hazai partnere.

Az előadások témája között kiemelt szerepet kap a Microsoft új generációs adatbázisa, a Denali kódnevű SQL Server, amelynek nemrég jelent meg az első nyilvános előzetese. A Denali fő fejlesztései a rendelkezésre állást és a teljesítményt, az üzleti intelligencia funkciókat érintik elsősorban. A SQl Server "Denali" várható újdonságairól ebben a cikkben lehet bővebben olvasni. a technológiai előzetes pedig innen tölthető le.

A budapesti SQLU Summit rendezvényről további információ ezen az oldalon érhető el.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 06:36

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.