Szerző: Bodnár Ádám

2011. augusztus 10. 13:14

Az új SQL Server lesz a budapesti SQLU Summit sztárja

Szeptember 21-23-én hazánkban első alkalommal kerül megrendezésre SQLU Summit, az adatbázisszakma különböző ágait összefogó nemzetközi konferencia. A rendezvényen a résztvevők a világ legelismertebb SQL-szakembereitől tanulhatnak.

Először érkezik Magyarországra a SQLU Summit adatbázisokkal kapcsolatos konferencia, amelynek résztvevői három nap alatt adatbázis-adminisztrátori, fejlesztői és üzleti intelligencia témában számos előadást tekinthetnek meg. Az előadók között szerepel többek között Itzik Ben-Gan, a SolidQ alapítója, számos SQL Serverrel kapcsolatos könyv szerzője, akit világszerte elsimert SQL-guruként tartanak számon, illetve Davide Mauri BI-specialista, aki egyetlen rangosabb SQL rendezvény előadói listájáról sem hiányozhat.

A neves nemzetközi előadók mellett két magyar szakembertől is tanulhatnak a látogatók: Hangyál Zoltántól, a LogMeIn adatbázis-specialistájától és Bitemo Eriktől, a Disney International üzemeltetési szakembere. Mindketten adatbázis-adminisztrátorok számára releváns témákkal készülnek, Zoltán XML végrehajtási tervekről ad elő, Erik pedig a SQL Server rendelkezésre állásának növeléséről, illetve replikációról fog beszélni. "Ez lesz az első olyan rendezvény, ahol az oktatónk, Hangyál Zoltán már mint Microsoft Certified Master ad elő. Erre a megtisztelő alkalomra izgalmas és egyedülálló témát választott magának, a többszáz gigabájtos adatbázisok teljesítménytuningolásáról fog beszélni" - mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont vezetője, a rendezvény hazai partnere.

Az előadások témája között kiemelt szerepet kap a Microsoft új generációs adatbázisa, a Denali kódnevű SQL Server, amelynek nemrég jelent meg az első nyilvános előzetese. A Denali fő fejlesztései a rendelkezésre állást és a teljesítményt, az üzleti intelligencia funkciókat érintik elsősorban. A SQl Server "Denali" várható újdonságairól ebben a cikkben lehet bővebben olvasni. a technológiai előzetes pedig innen tölthető le.

A budapesti SQLU Summit rendezvényről további információ ezen az oldalon érhető el.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.