Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 10. 10:04

Nokia: ha nem jön be a Windows Phone, minden mindegy lesz

Elsősorban az amerikai piacra kíván koncentrálni új, windowsos készülékeivel a Nokia, mely párszor már megpróbálta megvetni a lábát a tengerentúlon, mindeddig azonban nem járt sikerrel. A cég a Windows Phone-tól várja az áttörést.

Teljesen beszünteti a Symbian operációs rendszerre épülő telefonok és a hagyományos, S40-alapú featurephone-ok értékesítését a Nokia Észak-Amerikában, mielőtt az év végén piacra kerülnek első Windows Phone alapú okostelefonjai. A finn gyártó a tengerentúlon mindent egy lapra kíván feltenni, a termékbevezetéssel ennek megfelelően szinte biztos, hogy megvárakoztatják Európát.

Az All Things Digitalnak adott exkluzív interjújában Chris Weber, a Nokia amerikai üzletágának első embere leszögezte, a vállalat az új termékstratégia mellett új értékesítési modellben is gondolkodik Észak-Amerikában, így Európához hasonlóan elsősorban a szolgáltatókkal kíván megegyezni a mobilok értékesítése kapcsán. A helyi szolgáltatók közül a T-Mobile próbálkozott meg eddig Nokia készülékek forgalmazásával, a symbianos Nokia Astound (vagyis a C7) azonban rendkívül rossz időzítéssel, azután került piacra, hogy a Microsoft és a Nokia bejelentették, szövetségre lépnek és az okostelefonokra a jövőben Windows Phone operációs rendszer kerül.


Nokia C7, vagyis az Astound: nem aratott sikert

Weber a lapnak hangsúlyozta, a Nokia számára kulcsfontosságú termékbevezetés lesz az idén őszi: a vállalat fennállása óta eddig soha nem látott méretű kampánnyal készül a finn gyártó a Windows Phone-ra épülő okostelfonok bevezetésére. A cégnek több szempontból is kritikus fontosságú a siker: a Microsoft anyaországában kell saját platformmal bizonyítani, másrészt a piaci trendek miatt az a gyártó, mely Amerikában ismertté és elismertté válik, a világpiacon is nagyobb esélyekkel versenyez.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

A Nokiának most minden eddiginél nagyobb szüksége van arra, hogy tempót váltson, az IDC teljes okostelefon-piacra vonatkozó második negyedéves statisztikái alapján ugyanis a cég elvesztette hosszú évekig tartó piacelsőségét. A finn cég lényegében az okostelefonok megszületése óta a legnagyobb gyártó volt, piaci részesedése a kezdetekkor még a 60-70 százalékot is elérte. A vállalat azonban az elmúlt években képtelen volt lépést tartani az iPhone-nal és az androidos modellekkel és ezt felismerve idén teljes stratégiaváltás mellett döntött.

A vállalat amerikai részlegét igazgató vezető szavainak ehhez mérten komoly súlya van: "Az az igazság, hogy ha nem leszünk sikeresek a Windows Phone-nal, mindegy lesz, mit csinálunk mással, más piacokon".

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 28. 21:46

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.