Szerző: Gálffy Csaba

2011. augusztus 8. 15:26

Sűrű Microsoft-frissítőkedd következik

Tizenkét hibajavítást ad ki kedden a Microsoft. A frissítések a támogatott Windows operációs rendszerek mellett a Visio két verzióját és a Visual Studio 2005-ös kiadását is érintik.

A meglehetősen csendes július után szokás szerint sok munkát ad a Microsoft patchkedd a rendszergazdáknak. Augusztusra a redmondiak 12 hibajavítással készültek, amelyek közül kettő kritikus, 8 fontos, kettő pedig mérsékelt kockázati besorolást kapott. A most javításra kerülő hibák közül 4 távoli kódfuttatást , három-három pedig a hozzáférési jog emelését, információlekérdezést illetve szolgáltatásmegtagadásos támadást tesz lehetővé.

A Microsoft előzetes tájékoztatója szerint az összes még támogatott operációs rendszerét érintik a frissítések, beleértve az asztali- és szerverváltozatokat is. A kritikus biztonsági hibák mindegyike a Windowsokkal kapcsolatos és a telepítése újraindítást is igényel. Az első egy, az Internet Explorer 7, 8 és 9-es verziójában található hiba, amely távoli kódfuttatást tesz lehetővé - ez az összes Windowsra érvényes. A második hiba csak a támogatott szerveres operációs rendszerekben található meg, mind a Server 2003, mind a 2008 sérülékeny. A hiba utasításkészlet-független, megtalálható a 32 és 64 bites rendszerekben, valamint a Server 2003 Itanium-alapú változatában is.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Windows-okon kívül javításra került sor a Visio 2003-as, 2007-es és 2010-es verziójában, illetve a .NET keretrendszer 3.5-ös verziójában és a Visual Studio 2005-ben is. A Visiókban egyre több hibát talál a Microsoft, a szakemberek ajánlása szerint ezt az alkalmazást érdemes felvenni a rendszeresen frissített programok listájára - vagy ha a szervezet nem használja, akkor eltávolítani a felhasználók gépeiről. A .NET keretrendszer Chart Control modulja tartalmazott kijavítandó hibát, míg a fejlesztői eszközök között a Visual Studio 2005 és a mellette található Report Viewer kapott foltozást.

A frissítőcsomagban ezúttal helyet kap a Malicious Software Removal Tool legfrissebb verziója, a Windows Mail és az Office frissített spam-szűrője, valamint a .NET keretrendszer 4-es verziója. A biztonsági frissítések között lesz az ActiveX Killbits összefoglaló foltozása is. A rendszerekhez számos nem-biztonsági javítás is érkezik, a Windows 7, a Vista és a 2008-as szerver is kap teljesítményt és stabilitást javító frissítéseket.

a címlapról