Szerző: Koi Tamás

2011. július 28. 10:51

Napokon belül elérhető a Gingerbread az Xperia X10-hez

Napokon belül jelentős rendszerfrissítést ad ki a Sony Ericsson a tavaly tavasszal megjelent Xperia X10 okostelefonhoz.

HIRDETÉS

Megjelent a tavaly március óta kapható Xperia X10-hez az Android 2.3-as, vagyis Gingerbread rendszerfrissítés - tette közzé tegnap több szakmai blog és internetes magazin a hírt. A frissítésre ugyanakkor a gyártó szerint pár napot még biztosan várni kell, a cég weboldalán ugyan valóban megjelentek olyan információk, hogy frissült az Xperia család régebbi csúcsmodelljének szoftvere, ez az információ azonban "idő előtt" került ki az oldalra - írják a hivatalos Sony Ericsson termékblogban.

Az Xperia X10-hez a Gingerbread frissítés a második jelentős szoftverfrissítés. A telefon az Xperia család többi tagjával együtt eredetileg Android 1.6 operációs rendszerrel került a boltokba, a gyártó végül tavaly novemberben adta ki a 2.1-es frissítést a komplett termékvonalhoz (Xperia X10, Xperia X10 mini, Xperia X10 mini pro). A Sony Ericsson részéről később a Gingerbread frissítés kapcsán elhangzottak olyan nyilatkozatok, hogy az X10 nem kapja meg az új operációs rendszert, a cég végül a dühödt felhasználó reakciókat látva mégis meggondolta magát.

A Sony Ericsson eredetileg augusztus elejére ígérte a Gingerbread frissítést a több mint egyéves telefonhoz, ezt a határidőt várhatóan tartani is fogja, legalábbis ez derül ki Mattias Holm termék-PR vezető szavaiból, aki a hivatalos blogon közölte, a programozók lényegében az utolsó simításokat végzik a kódon, az operációs rendszer terjesztése így napokon belül megkezdődhet.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően első körben a márkaboltokban vásárolt, szolgáltatófüggetlen készülékek tulajdonosai kaphatnak automatikus értesítést a frissítés megjelenéséről, később, a szolgáltatói validáció után pedig a mobilszolgáltatóktól vásárolt készülékek tulajdonosai is frissíthetnek. A validáció az operátortól függően pár hétig, de akár néhány hónapig is elhúzódhat.

Az új frissítés egyébként az alaprendszer frissítésén túl a TImescape UI megújulását is jelenti majd. Az új felületben szervesebb integrációt kap majd a Facebook alkalmazás, új zenelejátszó is kerül a repertoárba, a telefon a 2.3-as update telepítése után támogatja majd az USB tetheringet, valamint Wi-Fi hotspotként is üzemelhet, emellett a főképernyőn az alsó sorban található ikonok elrendezése végre szabadon lesz variálható.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 06:08

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.