:

Szerző: Koi Tamás

2011. július 28. 10:51

Napokon belül elérhető a Gingerbread az Xperia X10-hez

Napokon belül jelentős rendszerfrissítést ad ki a Sony Ericsson a tavaly tavasszal megjelent Xperia X10 okostelefonhoz.

Megjelent a tavaly március óta kapható Xperia X10-hez az Android 2.3-as, vagyis Gingerbread rendszerfrissítés - tette közzé tegnap több szakmai blog és internetes magazin a hírt. A frissítésre ugyanakkor a gyártó szerint pár napot még biztosan várni kell, a cég weboldalán ugyan valóban megjelentek olyan információk, hogy frissült az Xperia család régebbi csúcsmodelljének szoftvere, ez az információ azonban "idő előtt" került ki az oldalra - írják a hivatalos Sony Ericsson termékblogban.

Az Xperia X10-hez a Gingerbread frissítés a második jelentős szoftverfrissítés. A telefon az Xperia család többi tagjával együtt eredetileg Android 1.6 operációs rendszerrel került a boltokba, a gyártó végül tavaly novemberben adta ki a 2.1-es frissítést a komplett termékvonalhoz (Xperia X10, Xperia X10 mini, Xperia X10 mini pro). A Sony Ericsson részéről később a Gingerbread frissítés kapcsán elhangzottak olyan nyilatkozatok, hogy az X10 nem kapja meg az új operációs rendszert, a cég végül a dühödt felhasználó reakciókat látva mégis meggondolta magát.

A Sony Ericsson eredetileg augusztus elejére ígérte a Gingerbread frissítést a több mint egyéves telefonhoz, ezt a határidőt várhatóan tartani is fogja, legalábbis ez derül ki Mattias Holm termék-PR vezető szavaiból, aki a hivatalos blogon közölte, a programozók lényegében az utolsó simításokat végzik a kódon, az operációs rendszer terjesztése így napokon belül megkezdődhet.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően első körben a márkaboltokban vásárolt, szolgáltatófüggetlen készülékek tulajdonosai kaphatnak automatikus értesítést a frissítés megjelenéséről, később, a szolgáltatói validáció után pedig a mobilszolgáltatóktól vásárolt készülékek tulajdonosai is frissíthetnek. A validáció az operátortól függően pár hétig, de akár néhány hónapig is elhúzódhat.

Az új frissítés egyébként az alaprendszer frissítésén túl a TImescape UI megújulását is jelenti majd. Az új felületben szervesebb integrációt kap majd a Facebook alkalmazás, új zenelejátszó is kerül a repertoárba, a telefon a 2.3-as update telepítése után támogatja majd az USB tetheringet, valamint Wi-Fi hotspotként is üzemelhet, emellett a főképernyőn az alsó sorban található ikonok elrendezése végre szabadon lesz variálható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.