Szerző: Koi Tamás

2011. július 27. 10:30

Mobilnetben más dimenzióban a T-Mobile

Stabilan tartja első helyét a mobilnet-szolgáltatások piacán a T-Mobile, miközben a Vodafone és a Telenor még mindig ádáz harcot vív a második helyért.

Nem tudják vetélytársai behozni a T-Mobile-t a hazai mobilinternet-szolgáltatások szegmensében, derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság legfrissebb gyorsjelentéséből. Az év első felének végére a három szolgáltató összesen 1 millió 190 ezer aktív mobilnet-előfizetővel rendelkezett, a havi növekmény 40 ezer volt, fél év alatt pedig 188 ezer új, forgalmat generáló mobilnetes ügyfél csatlakozott a Vodafone-hoz, a Telenorhoz és a T-Mobile-hoz.

A növekedési ütemet tekintve a T-Mobile továbbra is megállíthatatlannak tűnik: Az első félévben a társaságnak 101 ezer új mobilnet-előfizetője lett, azaz több mint a Vodafone-nak és a Telenornak együtt. Az egymással vetélkedő két cég egyébként nagyjából egyenlő számban növelte aktív ügyfélbázisát az év első hat hónapjában, a Telenor 43 ezer, a Vodafone pedig 44 ezer új előfizetőt jelentett ezen időszak alatt.


HWSW-grafika. Forrás: NMHH

Júniusban a Vodafone és a Telenor közti különbség a májusi állapotot tükrözte, azaz a norvég tulajdonú operátor maradt a mezőny sereghajtója (a Vodafone az aktív előfizetőinek számát tekintve egy éve, a teljes előfizetői bázist nézve pedig idén tavasszal hagyta le a Telenort). A Vodafone és a Telenor egyaránt okostelefonos promóciókkal próbál minél több mobilnetes ügyfelet szerezni, utóbbi kezében ugyanakkor titkos fegyver lehet a Klikk márkanevű small screen opció, amit előfizetők rendkívül széles körének ajánlott ki áprilisban a szolgáltató.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A nyáron rendszerint fellélegezhetnek a szolgáltatók adatcserélő központjai, hiszen a szabadságolások miatt csökkenni szokott az adatforgalom a mobilnetes hálózatokon. Ez a trend már idén júniusban is éreztette hatását, így a három szolgáltatónál az egy ügyfélre jutó átlagos havi adatforgalom múlt hónapban 1,13 gigabájt volt, míg tavaly decemberben ugyanez a mutató 1,37 gigabájton állt.

A hatodik hónapban a T-Mobile ügyfelei az előző havi 604 ezer után 590 ezer GB adatot forgalmaztak, a Telenor ügyfeleinek forgalma 426 ezer GB-ról 420 ezer GB-ra csökkent, míg a Vodafone ügyfelek az előző havi 347 ezer után júniusban 330 ezer GB adatot töltöttek le és -fel - ál az NMHH gyorsjelentésében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.