:

Szerző: Bodnár Ádám

2011. július 27. 10:26

Magára talált az SAP

Erős negyedéves eredményekről számolt be az SAP, amely minden régióban egészséges keresletet lát a termékei iránt. A vállalat növekedési kilátásai is biztatóak, a tőzsde örült a híreknek.

Nyilvánosságra hozta második negyedéves pénzügyi eredményeit az SAP. A bevétel és a nyereség is lendületesen növekedett, az éves előrejelzés pedig kimondottan biztató - a részvényárfolyam közel 7 százalékkal erősödött a hírek hatására.

A második negyedévben 3,3 milliárd eurós bevételt ért el az SAP, Európa legnagyobb szoftvergyártója, az üzletiszoftver-piac vezetője. Az új licenceleladások 26 százalékkal 802 millió euróra emelkedtek, a szoftverlicenc- és támogatási bevételek pedig összességében 14 százalékkal 2,6 milliárd euróra bővültek.Jim Hagemann Snabe társelnök-vezérigazgató az elemzők részére rendezett telefonos konferencián elmondta, az új licenceladások minden régióban 30 százalék felett növekedtek konstans árfolyamon számolva. Az árfolyamhatást kiszűrve egyébként 36 százalékkal bővült az új licencértékesítés.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Bár a bevétel- és profitnövekedés részben a Sybase beolvasztásának is köszönhető, az SAP eredményei elvitathatatlanok és kivételesen nem csak állják az összehasonlítást az első számú rivális Oracle számaival. Larry Ellison vállalata a legutóbbi lezárt negyedévben 19 százalékkal növelte új licenceladásait, mi javarészt az üzleti alkalmazások terén elért 22 százalékos bővülésnek volt köszönhető. Az Oracle története során először értékesített 1 milliárd dollárnyi új alkalmazáslicencet egy negyedév alatt, az Egyesült Államokban megelőzte, Európában pedig befogta az SAP-t.

Az SAP negyedéves forgalma 3,3 milliárd eurót tett ki, ami 14 százalékos éves növekedést jelent, ehhez a tavalyinál 20 százalékkal magasabb, 588 milliós eurós adózott eredmény társult. A német szoftvervállalat arra számít, hogy a szoftverlicenc- és szoftvertámogatási árbevétele idén inkább 14 mint 10 százalékkal fog bővülni, az éves üzemi eredmény pedig a 4,45-4,65 milliárd eurós intervallum felső részére esik. A piac jól fogadta a híreket, az SAP papírjai 7 százalékot drágultak a bejelentés után.

"Strukturális átrendeződés tanúi lehetünk az IT-piacon, az ügyfelek a befektetéseiket egyre inkább a szoftverekre koncentrálják mert ez egyre nagyobb és fontosabb része a technológiai eszköztárnak. Ennek eredményeképp erős keresletet látunk" - mondta Hagemann Snabe.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.