Szerző: Koi Tamás

2011. július 26. 16:08

Európába ér a Galaxy Tab 10.1

Jövő héten kerülhet forgalomba Európában a Samsung 10,1 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott táblagépe, a Galaxy Tab család legnagyobb, egyben legújabb tagja.

Az eredeti tervekhez képest némi késéssel jelenhet meg Európában a Samsung táblagépekből álló Galaxy Tab termékcsaládjának legújabb tagja, a Galaxy Tab 10.1. Az androidos kütyü - az iPad legütőképesebbnek ígérkező konkurense - Nagy-Britanniában egy hét múlva kerülhet forgalomba, egyelőre korlátozott választékban és kereskedelmi támogatással. Hazánkban egyelőre nem tudni, mikor debütálhat.

A Galaxy Tab 10.1-ből készült egy első generációs változat, melyet kizárólag a Vodafone forgalmazott több országban, így Magyarországon is. A felhasználók számára az első és második generációs Galaxy Tab 10.1 közt egyetlen szembeötlő különbség van: a készülékek vastagsága. A Vodafone által is árult Galaxy Tab 10.1v ugyanis 10,9 milliméter vastag, ám amikor a Samsung számára nyilvánvalóvá vált, hogy az iPad 2 ennél jóval karcsúbb lett, átdolgozták a kialakítást, így a végleges változat már csupán 8,6 milliméter vastagságú (az iPad 2-nél 0,2 milliméterrel vékonyabb).

Az új kiadás szoftveresen is eltér majd a régitől: a tabletre már az Android OS 3.1-es verziója kerül gyárilag (noha a korábbi információk arról szóltak, hogy a Honeycomb kódnéven futó 3.0-s változatot futtatja majd), mely több, elsősorban a kezelőfelületet érintő újítást tartalmaz. Az új operációs rendszer emellett a gyári programokból is a legfrissebb, nagyobb kijelzőkre optimalizált változatokat tartalmazza, valamint több USB-s beviteli eszközt támogat mint elődje.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A Samsung nem csak a készülék vastagságát, hanem az árazása is az iPad 2-höz igazítja. A szigetországban az első hónapban kizárólag a Currys és a Pcworld forgalmazza a tabletet, amiből augusztus végéig várhatóan csak a Wi-Fi vezérlővel és 16 GB-os háttértárral ellátott alapmodellt árulják, 399 angol fontért.

A tablet 4G-kompatibilis verziója holnapután érkezhet meg az első tengerentúli forgalmazóhoz, a Verizon Wirelesshez, ahol a 16 GB-os modellt 530, a 32 gigabájtosat pedig 630 dollárért árulják, két év hűség vállalása mellett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról