Szerző: Bodnár Ádám

2011. július 26. 15:10

Továbbra is szövetségben a Microsoft és a SUSE

Meghosszabbította együttműködési megállapodását a Microsoft és a SUSE. A legnagyobb szoftvercég 100 millió dollár értékben vásárol SUSE Linux Enterprise Server előfizetéseket.

Továbbra is a SUSE a Microsoft által preferált Linux-disztribúció. A remondi szoftvercég tegnap megállapodást kötött az immár az Attachmate független üzletágaként működő SUSE-vel, amelynek értelmében négy évvel, 2016. január 1-ig meghosszabbítják azt 2006-ban kötött egyezséget, amelyet még a Novell-lel kötöttek.

Ennek értelmében a két vállalat együttműködött annak érdekében, hogy a (SUSE) Linux és a Windows jobban együtt tudjon működni, a fejlesztések a virtualizációt és a felügyelhetőséget érintették elsősorban. Ezek eredménye többek között, hogy a SUSE Linux Enterprise Server 10 az első Linux-disztribúciók között volt, amelyet felkészítettek arra, hogy Hyper-V hypervisoron vendégként fusson, a Windows pedig olyan drivereket kapott, amelyekkel SUSE Linuxon virtualizálva fut nagyobb teljesítménnyel. Emellett a System Center Operations Managerből kezelhetők a SUSE Linuxot futtató gépek is.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A 2006-os megállapodás része volt egy szellemi tulajdonnal kapcsolatos megállapodás is, a Microsoft és a Novell vállalták, hogy 2012-ig nem indítanak szabadalomsértési pereket egymás, illetve egymás ügyfelei ellen, a redmondiak pedig nem használják fel szabadalmi portfóliójukat azok ellen a fejlesztők ellen sem, akiknek a kódjai végül bekerülnek a SUSE Linuxba. - ez a rész "kiverte a biztosítékot" a szabad szoftverek hívei között és a nyílt forrású közösségben és negatív hangulatot keltett a Novell, valamint a SUSE Linux körül.

A mostani megállapodás részeként a Microsoft 100 millió dollár értékben vásárol SUSE Linux Enterprise Server támogatási előfizetéseket, amelyeket azok között az ügyfelei között terjeszt, amelyek Linuxot is szeretnének használni az adatközpontjukban. Ezzel újra a redmondi cég lesz a legnagyobb SUSE-vásárló -  2006-os megállapodás keretében a vállalat több százmillió dolárért vett ilyen "kuponokat". A Microsoft és a SUSE tájékoztatása szerint világszerte több mint 700-ra tehető azon cégek száma, amelyek közvetlenül profitálnak az együttműködésből, köztük olyanok mint az Alstom, a Coop Danmark, a Nationale Suisse és a Wincor Nixdorf.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról