Szerző: Bodnár Ádám

2011. július 19. 14:01

Tömörített fájlokba is bele tud nézni a Google Docs Viewer

Apró, de annál hasznosabb fejlesztés a Google-tól: már nem kell letölteni a Gmail fiókba érkező tömörített fájlokat ahhoz, hogy megtekintsük a tartalmukat.

HIRDETÉS

A Google Docs Viewer mostantól kezeli a tömörített állományokat is, adta hírül egy blogbejegyzésben a vállalat. A Docs Viewer több mint egy tucat különféle fájlformátumot támogat, a segítségével az állomány letöltése nélkül lehet megnézni például szöveges dokumentumokat (doc, odt), táblázatokat, képeket vagy akár prezentációkat. De ha ezeket az állományokat tömörítve kapjuk egy emailben, mindenképp le kell töltenünk őket, a saját gépen kicsomagolni, eztán tekinthetünk csak bele.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A Google fejlesztéseinek hála a Docs Viewer mostantól elboldogul a két legnépszerűbb tömörített állományformátummal, így bele tud nézni ZIP és RAR fájlokba is. A felhasználó megtekintheti a tömörített fájlban levő állományok listáját, és ugyanazokat a műveleteket végezheti el rajtuk, amelyeket a Google Docs Viewer eddig is lehetővé tett, vagyis megnézheti a fájlokat (ha azokat a Viewer amúgy támogatja), kinyomtathatja őket (pl. PDF), elmentheti azokat saját Docs tárhelyére, valamint letöltheti őket a saját gépére.

A felhasználók szerencséjére az egymásba ágyazott archívumokat is kezeli a Docs Viewer, vagyis az sem jelent problémát a számára, ha például egy RAR fájlba több ZIP van csomagolva. A fejlesztésre valószínűleg nem csak kényelmi okok miatt volt szükség, hanem azért is, mert a Google Chrome OS rendszert futtató gépek tulajdonosai másképp nem tudták volna kezelni a tömörített fájlokat. A képességet egyébként a Docs Viewer mobil verziója is megkapta.

A vállalat emellett egy új URL-rövidítő szolgáltatást is indított. A publikusan elérhető goo.gl mellé érkező g.co csak a Google saját szolgáltatásaira, oldalaira mutató linkeket rövidíti, tehát ha valaki ilyen URL-lel találkozik, biztos lehet benne, hogy egy Google által üzemeltetett weboldalra jut rajta keresztül.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 8. 02:17

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.