:

Szerző: Gálffy Csaba

2011. július 18. 14:08

Androidos klienst mutatott be a VMware

Megérkezett az Android Marketre és a Cisco AppHQ alkalmazásboltba a VMware View Client for Android, amely nevének megfelelően képes a táblagépeken megjeleníteni a virtualizált operációs rendszereket. A szoftver egyelőre csak előnézet stádiumban van, a végleges változat azonban hamarosan érkezik.

Az iPaden futó verzió után itt a VMware View Client androidos verziója is - jelentette be a szoftvercég. Az iOS alatt futó változat hatalmas sikert aratott, bemutatása után azonnal az élre került az ingyenes üzleti alkalmazások között, és azóta is tartja a helyét a Top 20-ban. Az Apple készülékei után most az Android 3.x (Honeycomb) operációs rendszert futtató tabletek is sorra kerültek, illetve az alkalmazás elérhető lesz a Cisco Cius készülékein is.

A kliensprogram természetesen nem a tableten futtatja az operációs rendszert, csupán megjelenítőként és beviteli eszközként szolgál, vagyis távoli asztali hozzáférést ad egy virtuális géphez. A VMware saját bevallása szerint különös hangsúlyt fektetett beviteli lehetőségek fejlesztésére, így mind az érintőkijelző, mind az on-screen billentyűzet extra funkciókat kapott. A notebookos felhasználást imitálja a virtuális trackpad, amely a kijelzőn jelenik meg, és pontosan úgy lehet használni, mint valódi társát.

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x)

Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x) Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

A trackpadre szükség is lesz, a demo videó alapján nem túl egyszerű a kapacitív kijelzőn kézzel irányítani az egérkurzort. A fejlesztés másik része a billentyűzetet érinti, a gyári androidos modul mellé funkció- és kurzorbillentyűket is kapunk. A megjelenítés részt a VMware különböző egyedi mozdulattal próbálta felpörgetni, így az androidos Windows-élmény használhatóbb lehet.

A vállalati felhasználók számára is kedvezett a VMware, van már View Security Server támogatás, így nem szükséges VPN-kapcsolat külön felépítése. További újdonság, hogy az alkalmazás immár támogatja a több kapcsolatbrókerrel rendelkező vállalati infrastruktúrát, és az összes által kínált operációs rendszert el tudja érni.

a címlapról