Szerző: Gálffy Csaba

2011. július 18. 14:08

Androidos klienst mutatott be a VMware

Megérkezett az Android Marketre és a Cisco AppHQ alkalmazásboltba a VMware View Client for Android, amely nevének megfelelően képes a táblagépeken megjeleníteni a virtualizált operációs rendszereket. A szoftver egyelőre csak előnézet stádiumban van, a végleges változat azonban hamarosan érkezik.

HIRDETÉS

Az iPaden futó verzió után itt a VMware View Client androidos verziója is - jelentette be a szoftvercég. Az iOS alatt futó változat hatalmas sikert aratott, bemutatása után azonnal az élre került az ingyenes üzleti alkalmazások között, és azóta is tartja a helyét a Top 20-ban. Az Apple készülékei után most az Android 3.x (Honeycomb) operációs rendszert futtató tabletek is sorra kerültek, illetve az alkalmazás elérhető lesz a Cisco Cius készülékein is.

A kliensprogram természetesen nem a tableten futtatja az operációs rendszert, csupán megjelenítőként és beviteli eszközként szolgál, vagyis távoli asztali hozzáférést ad egy virtuális géphez. A VMware saját bevallása szerint különös hangsúlyt fektetett beviteli lehetőségek fejlesztésére, így mind az érintőkijelző, mind az on-screen billentyűzet extra funkciókat kapott. A notebookos felhasználást imitálja a virtuális trackpad, amely a kijelzőn jelenik meg, és pontosan úgy lehet használni, mint valódi társát.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A trackpadre szükség is lesz, a demo videó alapján nem túl egyszerű a kapacitív kijelzőn kézzel irányítani az egérkurzort. A fejlesztés másik része a billentyűzetet érinti, a gyári androidos modul mellé funkció- és kurzorbillentyűket is kapunk. A megjelenítés részt a VMware különböző egyedi mozdulattal próbálta felpörgetni, így az androidos Windows-élmény használhatóbb lehet.

A vállalati felhasználók számára is kedvezett a VMware, van már View Security Server támogatás, így nem szükséges VPN-kapcsolat külön felépítése. További újdonság, hogy az alkalmazás immár támogatja a több kapcsolatbrókerrel rendelkező vállalati infrastruktúrát, és az összes által kínált operációs rendszert el tudja érni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 16:29

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.