Szerző: Koi Tamás

2011. július 15. 14:04

Új grafikus gyorsítómotor kerül a Flashbe és az AIR-be

Új bétaváltozat jelent meg az Adobe Flash és AIR platformokból, az elsősorban webes felhasználásra szánt komponensek többek közt új grafikus renderelést, és teljes 64 bites kompatibilitást hoznak.

HIRDETÉS

Új tesztverziót adott ki az Adobe a következő generációs Flash Playerből és az AIR-ből. A böngészőkiegészítő, és a multiplatformos futtatási környezet funkciói több ponton bővültek, a cég emellett a platform-integráció terén is jelentős változásokra készül. Az első, és legfontosabb újítás a 64 bites böngészőket használók számára jó hír: a Flash Player 11 bétája immár támogatja ezeket a programokat is, ezzel az Adobe egy régi, a Flash Player 12 egyik limitált tesztváltozata óta fennálló adósságát törleszti.

A 64 bites böngészőtámogatáson túl az összes új funkció és fejlesztés egyaránt megjelenik a Flash Player és az AIR bétáiban, így mindkét komponens megkapja a Stage 3D-nek keresztelt vadonatúj grafikus renderelőmotort, mely 2D és 3D grafikus gyorsítást egyaránt kínál majd (igaz, ez a funkció a Flash Player 10.2-ben is elérhető volt, de más alapokra helyezve). Az új, Molehill kódnévvel ellátott renderelőmotor révén több platformon is lehetővé válik a jelenleginél összetettebb, ugyanakkor megfelelő sebességgel futó Flash-tartalmak futtatása.

Az Adobe új videó- és audiostream technológiákat is támogat a Flash 11 és az AIR 3 bétáiban, így immár a videokamerák számára is elérhető a H.264/AVC kódolás, a különböző VoIP-alapú alkalmazások fejlesztését pedig a G.711 hangkodek implementállása teszi lehetővé. Újdonság, hogy az Adobe AIR-t támogató tévékészülékeken a bétaváltozatoktól kezdve támogatott a HD-s kép és a 7.1 csatornás hang egyidejű kezelése.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az új komponenseknek köszönhetően rövidesen megjelenhetnek majd az első Flash-alapú fájlcserélő alkalmazások is, mivel a Flash 11 és az AIR 3 támogatni fogja az ehhez szükséges Socket Events Progress protokollt is. Az újdonságok közé tartozik még a fentieken túl a JSON (JavaScript Object Notation), a JPEG-XR, valamint a védett HTTP Dynamic Streaming (HDS) támogatás.

Az Adobe Flash 11 és az AIR 3 bétái letölthetők az Adobe Labs weboldalról (Flash 11 és AIR 3).

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 08:35

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.