Szerző: Bodnár Ádám

2011. július 13. 18:45

Július utolsó péntekje idén is a rendszergazdák világnapja

Július utolsó péntekje világszerte a Sysadmin Day , azaz a rendszergazdák megbecsülésének napja - idén tizenkettedszer rendeznek világszerte kisebb-nagyobb összejövetelt az adminoknak, most a HWSW és a laptársunk, a HUP is csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez.

Idén is július utolsó péntekjén tartják a Sysadmin Dayt azzal a céllal, hogy a rendszergazdák a felhasználók számára legtöbbször láthatatlanul végzett munkájukért legalább az év egy napján megkapják a nekik kijáró elismerést. A Sysadmin Day ötletét egyébként a HP egyik lézernyomtató-reklámja inspirálta: a hirdetésben az elégedett vállalati alkalmazottak virágokkal és gyümölcskosárral lepték meg a nyomtatót megvásárló admint.

A hazai rendszergazdákat a HWSW, a HUP, a Computerworld és a PC World a Városligeti Sörsátorba várja július 29-én délután 3 órától, ahol nagy korsó sörök és étel mellett tapasztalatot cserélhetnek, lazíthatnak, játszhatnak, szórakozhatnak és talán új információkkal is gazdagodhatnak. A rendezvény látogatói meghallgathatnak két kerekasztal-beszélgetést, ezek közül egyik a rendszergazdákkal kapcsolatos sztereotípiákról szól, a másik pedig arról, mekkora beleszólásuk van az adminoknak az informatikai beszerzésekbe, igaz-e az a mondás, amely szerint dönteni nincs joguk, de meg tudják fúrni mások döntéseit.

03:02
 

The SysAdmin Song

Még több videó

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A kerekasztal-beszélgetések után stand-up comedy következik, majd kvízek értékes nyereményekért. A látogatók "műsoron" kívül karrier-tanácsokat kaphatnak a rendezvényen jelen levő HR-szakemberektől, játszhatnak a legújabb videojátékokkal, illetve a támogatók (pl. IBM, Cisco, Microsoft, Proserver, D-Link, Gigabyte, Balabit, IT Services Hungary, Takforsys, Loginform, FSF Alapítvány, Hacktivity, NetAcademia, Profession) standjain az általuk szervezett programokon vehetnek részt, megnézhetik például a legújabb hardvereket, megismerkedhetnek néhány új szoftverrel, játszhatnak sörökért és más nyereményekért.

A 2011-es SysadminDayről további információ a rendezvény weboldalán érhető el, regisztrálni is itt lehet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról