Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Sportos és kecses mobilokkal újít a Sony Ericsson

Koi Tamás, 2011. június 23. 12:08
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Sony Ericsson két új, androidos okostelefonról rántotta le a leplet: érkezik a stílusos, alumíniumburkolattal ellátott Xperia ray, és a csepp-, por- és ütésálló active.

hirdetés

A szingapúri CommunicAsia 2011 kiállításon leleplezett két újdonság közül az Xperia ray egy hagyományos formájú, érintőkijelzős okostelefon, mely a gyártó szerint elsősorban kecses és stílusos külsője révén hódíthat. A mindössze 9,4 milliméter vastagságú, alumíniumburkolatú készülékre gyárilag a Google Android operációs rendszer 2.3-as változata (Gingerbread) kerül majd.

Az Xperia ray 3,3 hüvelykes képátlójú, 854x480 pixel felbontású kapacitív érintőkijelzővel rendelkezik, mely a gyártó szerint ellenálló anyagból készült, így nem kell tartani a kijelző gyors karcolódásától, vagy sérülésétől. A mobil burkolata alatt a kor követelményeinek megfelelő hardver lapul: a rendszer lelke egy 1 GHz-en ketyegő Snapdragon rendszerchip, mely a CPU mellett hardveres grafikus gyorsítót is tartalmaz. A mobil az alkalmazások számára 300 megabájtnyi tárhelyet kínál, a rendszermemória méretét nem közölte a gyártó.

Az újdonságba az alapfelszereltség részeként Bluetooth-, WLAN- és GPS-modul is kerül, az Xperia ray 8 megapixeles kamerája legfeljebb 16-szoros digitális zoomot támogat. A rendszer kezelőfelülete a korábbi Sony Ericsson modellekhez hasonlóan megkapja a gyártó saját fejlesztésű androidos kezelőfelületét, a TImescape UI-t,

A tegnap bemutatott második újdonság egy leginkább sportos életmódot folytató vásárlóknak ajánlott megoldás: az Xperia active csepp- por- és ütésálló burkolatot kapott, emellett a Sony Ericsson szerint a készülék érintőkijelzős felülete vizes kézzel is használható. Az active egy 3 hüvelykes képátlójú, 320x480 pixeles érintőkijelzővel rendelkezik, belső felépítését tekintve pedig ugyanaz a rendszerprocesszor dolgozik benne, mint az Xperia rayben.

Az Android 2.3-at futtató Xperia active számos egyedi alkalmazással igyekszik a sportos felhasználók kedvében járni: A beépített GPS, barométer és iránytű együttes használatával például beállítható az ideális edzőútvonal, emellett a felhasználók a képernyőn futó pulzusmérő segítségével valós időben figyelhetik szívritmusukat és pulzusszámukat. A szintén a gyári programválaszték részét képező iMapMyFitness alkalmazás segítségével a tulajok napról napra dokumentálhatják és követhetik saját teljesítményüket.

Mindkét most bemutatott Sony Ericsson okostelefon a harmadik negyedévben érkezhet meg a boltokba, a készülékek árát egyelőre nem közölte a gyártó. Az Xperia ray négy színben (fekete, fehér, rózsaszín, arany), az Xperia active pedig két színkombinációban (narancs-fekete, fehér-fekete) lesz elérhető.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!