Szerző: Koi Tamás

2011. június 16. 16:26

A UPC beltériket is lehet majd távolról programozni

Rövidesen a UPC digitális kábeltévés hálózatában működő beltéri egységeket is lehet távolról programozni - az itthon jelenleg fejlesztés alatt álló platform más országokban már bizonyított, de hazánkban is működik már hasonló rendszer más szolgáltatónál.

A beltéri egység felvételi funkciójának távoli programozására hónapokon belül lehetőség lesz a UPC Magyarország digitális kábeltévés hálózatában, tudtuk meg Szűcs Lászlótól, a szolgáltató kommunikációs igazgatójától. Az összetett rendszer a távoli programozás mellett számos kényelmi funkciót (elektronikus műsorújság, online videotéka stb.) kínál, a szolgáltató az újabb extra bevezetésével hasonló repertoárt tud kínálni, mint a rivális IPTV megoldások.

A beltéri egységek, vagy set top boxok távoli programozása vagy egy erre a célra rendszeresített internetes felületen, vagy okostelefonokon keresztül, alkalmazások segítségével történhet. Az ügyfél a telefon, vagy a webes interfész segítségével megtekintheti a műsorújságot, illetve bármilyen adást felvételét beállíthatja, így akkor sem marad le semmiről, ha a műsor kezdetéig nem ér haza, és nem tudja a távvezérlővel beprogramozni az egységet.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A UPC által tervezett távoli programozási funkcióhoz hasonló megoldás a T-Home IPTV repertoárjában évekkel ezelőtt megjelent már, a Magyar Telekom Műsorújság nevű alkalmazása mostanra iOS, Android és BlackBerry platformokra egyaránt elérhető - az iOS-ra portolt appnak éppen nemrég jelent meg az iPadre optimalizált változata. A magenta szolgáltatónál a Műsorújság alkalmazásnál a beltéri egységet és a szoftvert, illetve a kezelői végpontot először párosítani kell, majd ezt követően lehet az adásfelvételt beállítani.

A távoli programozási funkció több UPC-országban debütált már, a cég elsődleges piacának, egyben anyaországának számító Hollandiában hónapok óta működik a rendszer, Lengyelországban pedig a tesztidőszakot követően éppen a napokban élesítették. A szolgáltató magyarországi képviseleténél lapunk megkeresésére megerősítették, hogy a Lengyelországban Remote Recording néven bevezetett távoli felvétel a hazai leánynál is megjelenik, a cég képviselője azonban elzárkózott attól, hogy konkrét időpontot nevezzen meg a bevezetést illetően.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról