Szerző: Bodnár Ádám

2011. június 16. 14:42

Információs panellel gazdagodott az AIDA64

Megjelent a korábban Everest néven ismert AIDA64 hardver- és szoftverleltárkészítő, rendszermonitorozó, valamint sebességtesztelő program új verziója. Az 1.80 változat egy látványos grafikus felületen képes megjeleníteni a PC fontosabb hardverparamétereit.

HIRDETÉS

A PC legfontosabb paramétereit, például a processzor, a grafikus vezérlő és a memória órajelét, a hűtőventilátorok fordulatszámát és a hőmérők által szolgáltatott értékeket megjelenítő, testre szabható grafikus panelt kapott az AIDA64. A SensorPanel névre hallgató funkció a Windows desktopon szabadon beállítható elrendezésben képes kijelezni a felhasználó által kért értékeket.  Miklós Tamás, a program vezető fejlesztője szerint a szolgáltatás a felhasználói igényekre válaszul került be az AIDA64-be.

Nagyon sokan igényelték a különféle adatok valós idejű megjelenítését, de nagyon eltérőek voltak az igények, mindenki mást és másképp szeretett volna látni a panelen - mondta el a HWSW-nek egy telefonos beszélgetés során Miklós Tamás. Hogy ne kelljen folyamatosan a felhasználói igények változását követni, teljesen testre szabható megjelenítés került az AIDA64-be, amit a felhasználók saját igényeik szerint konfigurálhatnak. A SensorPanel mellett továbbra is megmaradt az OSD mód is, mondta el Miklós Tamás. Ínyencek az AIDA64 által kiolvasott értékeket átadhatják a Rivatuner OSD Serverének, amely képes akár 3D játékok alatt is megjeleníteni a processzor és a GPU órajelét, hőmérsékletét vagy a ventilátorok fordulatszámát.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az új AIDA64 emellett támogatja az AMD most megjelent Llano és a közeljövőben várható Bulldozer processzorait és a Julia és Mandel benchmarkok már kihasználják a Bulldozerben található FMA4 utasításkészletet is, a Hash benchmark pedig XOP-támogatást kapott, amit szintén AMD Bulldozeren lehet kihasználni. A 64 bites sebességteszteket emellett optimalizálták a legújabb VIA Nano és QuadCore chipekre is. Fejlődött a grafikus támogatás is, az AIDA64 együttműködik a legújabb GPU-kkal (pl. adeon HD 6970M, GeForce GT 520M, Quadro 7000) és részletesen detektálja a grafikus vezérlők gyorsítási képességeit (DirectX 11, OpenGL 4.1).

Az AIDA64 továbbra is két verzióban érhető el, az Extreme Editiont otthonra, a Business Editiont pedig üzleti felhasználásra ajánlják a fejlesztők. Az Extreme Edition ára 39,95 dollár, a Business Editionért pedig 99 dollárt kérnek, mindkettőből letölthető időkorlátos próbaváltozat is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 17:09

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.