Szerző: Koi Tamás

2011. június 9. 11:35

Tovább gyorsul a UPC kábelnet-szolgáltatása

Sávszélesség-emelést hajt végre kábelnetes hálózatán a UPC Magyarország, a cég júliustól nem kínál 10 Mbps-nél lassabb csomagot. A szolgáltató szerint kell a fogyasztóknak a nagyobb sebesség.

A UPC Magyarország bejelentette, hogy június közepétől megújítja Fiber Power márkanevű kábelnet-csomagjait, melynek részeként átfogó sávszélesség-emelést hajt végre az ellátottsági terület nagy részén. Az új csomagkínálatban már a belépőszintű konstrukció is 10 Mbps letöltési sávszélességet, vagyis a jelenlegi teljesítmény ötszörösét kínálja majd. Az árak nem változnak az emeléssel, kivéve a legkisebb, "internet start" csomagot, ahol árat csökkent a szolgáltató.

Az új Fiber Power portfólióban a jelenlegi 2, 15, 30, 60 és 120 Mbps maximális letöltési sávszélességet kínáló csomagokat 10, 25, 50 és 120-as ajánlatokra cseréli a cég, melyeket rendre 2200, 3200, 4200 és 6000 forintos havi díj fejében kínál. Az új portfólió csomagjai június 15-től érhetőek el, a meglévő előfizetők pedig július elejétől kezdődően kapják meg az új sebesség-beállításokat. Az automatikus átállítást az ügyfeleknek nem kell külön kérniük, csak a modemet kell majd hozzá újraindítaniuk.

Szűcs László, a UPC vállalati kommunikációs igazgatója lapunknak elmondta, a jelenleg Fiber Power 30 díjcsomaggal rendelkező előfizetők számára a nagyobb sávszélesség elérése érdekében szükségessé válik a modem cseréje is. Az előfizetők a régi modem leadásával a szolgáltató ügyfélszolgálatán új, EuroDOCSIS 3.0-kompatibilis modemhez juthatnak ingyenesen, de ha a szerelési munkálatokat nem akarják saját maguk végezni, a vállalat szakembereinek a segítségét is kérhetik.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A UPC nagyjából 400 ezer internet-előfizetőjének több mint 90%-a a fejlesztést követően már legalább 25 Mbps sávszélességű kapcsolattal rendelkezik majd - áll a szolgáltató sajtóközleményében. A UPC legutóbb 2009 márciusában hajtott végre kábelnet-hálózatán sávszélesség-emelést, ekkor kezdte meg a szolgáltató a hálózat továbbfejlesztését EuroDOCSIS 3.0 technológiával. Mostanra az ellátottsági terület jelentős részén alkalmas a hálózat arra, hogy az akár 120 Mbps maximális letöltési sávszélességet biztosító szolgáltatást igénybe vegyék az ügyfelek.

A nagyjából 190 ezer kábelnetes ügyféllel rendelkező Magyar Telekom T-Home márkanevű ajánlatai lényegesen kedvezőtlenebb konstrukciónak tűnnek, hiszen a szolgáltató a 25 és az 50 Mbps sávszélességű csomagjait több mint kétszer drágábban kínálja a UPC új díjcsomagjaival összehasonlítva, ráadásul ez az ár csak triple play csomagok megrendelése esetén érvényes.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról