Szerző: Koi Tamás

2011. június 9. 15:11

Európai logisztikai központot hozna Magyarországra a Huawei

A régiós ellátóközpont után az európai logisztikai központot is hazánkba telepítené a Huawei, a világ második legnagyobb mobiltávközlési-berendezés szállítója.

A kínai gyökerű multicég áprilisban jelentette be, hogy a közel kétéves tesztüzemet követően véglegesen eldőlt, hogy a vállalat hazánkban működteti régiós ellátóközpontját, mely egyben a második legnagyobb ellátóbázisává válik az anyavállalatnak. A 2009-ben tesztüzemben elindult logisztikai- és gyártóközpontból látja majd el a nagyvállalat az összes európai országot, valamint az afrikai és közel-keleti piacokat.

A gyártócég szerint a tesztüzem csak tavaly 600 millió dolláros forgalmat bonyolított, idén ez a tervek szerint megduplázódik majd, a beruházás várhatóan több száz új munkahelyet teremthet az országban. A Huawei részben Komáromban, részben pedig a pécsi Elcoteq gyárában állítja elő a régióban működő partnerek megrendelései alapján készülő legkülönfélébb mobilhálózati infrastruktúra-elemeket.

William Chen, az európai ellátóközpont igazgatója egy tegnapi, Pécsett tartott sajtótájékoztatón elmondta, a cég a hosszútávú európai fejlesztések gyors és rugalmas kiszolgálása érdekében szintén Magyarországon kívánja létrehozni a tervek szerint 25 ezer négyzetméteres alapterületű Európai Logisztikai Központját.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A kínaiak számára mindezzel természetesen nem a magyarországi terjeszkedés az elsődleges szempont, a nagyobb európai országok mobilszolgáltatói tenderei jelentik az igazán vonzó lehetőséget a piacbővítés számára. A Huawei így például Németországban az összes mobilszolgáltatónak épít hálózatot bizonyos tartományokban, ezeknek a bővítési folyamatoknak pedig kitűnő logisztikai hátteret adhat a magyar központ.

A Huawei emellett igyekszik eloszlatni azokat a félelmeket is, mely szerint a tradicionális európai eszközgyártók (Ericsson, Nokia Siemens Networks) háttérbe szorulása a kínaiak előrenyomulása miatt európai munkahelyeket veszélyeztet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról