Szerző: Gálffy Csaba

2011. június 8. 14:57

Újra van Budapesten Vertu-üzlet

Magyarország fővárosa visszatért a világvárosok közé, újra van Vertu-bolt Budapesten - jelentette be a márka képviselete. A luxustelefonok és hozzájuk tartozó exkluzív szolgáltatások a hazai és ideutazó gazdagok számára is megvásárolhatóak.

HIRDETÉS

Ékszer

Nem könnyű a tehetősek számára telefont készíteni, az ilyen felhasználók igényei ugyanis alapvetően eltérnek az egyszerű emberekétől. Legegyszerűbb példa, hogy míg sok mezei felhasználónak azért van szüksége okostelefonra, hogy folyamatosan elérje naptárját, teendőinek listáját vagy e-mailjeit, a leggazdagabbaknak nincs szükségük digitális személyes asszisztensre - van nekik hús-vér. A Vertu ezért nem elsősorban a telefonok funkcióira helyezi a hangsúlyt a fejlesztés során, hanem azok könnyű és egyszerű kezelhetőségére, valamint arra, hogy minőségüknél fogva képesek legyenek kiemelni felhasználójuk státuszát.

A Vertu kritikusai sokszor a megdöbbentően magas árakat hozzák fel e telefonok ellen, és sok tekintetben igazuk van. Ezek a telefonok semmivel nem tudnak többet mint az anyacég, a Nokia néhány ezer forintért elhozható darabjai - legalábbis látszólag. Ugyan a készülékek elektronikai-műszaki szempontból nem haladják meg a Nokia telefonjait, a mögöttük álló, kifejezetten a tehetősek kiszolgálására irányuló szolgáltatáscsomag egészen egyedi. A telefonok maguk sem mezei termékek, az elektronikai résztől eltekintve különleges kialakítású, drága és időtálló anyagokból készülnek. Ebben a tekintetben így a Vertu a drága karórák telefonos analógja: az olcsó óra is felveszi a versenyt a legdrágább társával pontosság tekintetében, valamiért mégis van kereslet a csillagászati árú időmérőkre.

Funkció - másoknak

A Vertu mögött azonban nem hiába állnak a nemzetközi divatiparban és a leggazdagabb fogyasztók köreiben jártas emberek, és meglehetősen jó érzékkel ráéreztek, hogy milyen szolgáltatásokkal érdemes kényeztetni a luxustelefonok vásárlóit. Minden eladott készülék mellé jár ugyanis egy éves Vertu Concierge előfizetés, amelyet később évi 2000 euró körüli összegért lehet meghosszabbítani. Kérésre (és további 2000 euróért cserébe) kérhetünk permanens tanácsadót is, így hívásainkra mindig ugyanaz a személy fog válaszolni. A telefon használatba vételét követően a vásárlót fel is hívja a Vertu, és amennyiben éppen ráér, bemutatja illetve a felhasználó igényeire igazítja a szolgáltatást. Ennek megfelelően a sokat utazó, technológia iránt érdeklődő fiatal férfi üzletember alapvetően más szolgáltatásban részesül, mint az inkább otthon ülő, idősebb divatbolond hölgy.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A szolgáltatás napi 24 órában, a hét 7 napján elérhető, és gyakorlatilag bármilyen telefonos segítséget képes nyújtani a felhasználónak - így például kaphatunk ajánlatot vacsorához, de ahhoz is, ha meg szeretnénk vásárolni az éttermet. A Vertu képviselője szerint gyakorlatilag bármiben tudnak segíteni, ami az adott ország törvényeibe nem ütközik. A felhívható és e-mailben is elérhető szolgáltatás elsősorban a sokat utazó üzletemberek számára jelent értéket, így könnyebben eligazodhatnak idegen környezetben. A Concierge jelenleg nyolc nyelven érhető el, de a magyar nincs ezek között.

A Vertu okostelefonokhoz kapcsolódó szolgáltatáscsomag része a távoli segítségnyújtás is: a telefon beállításai és a rajta tárolt adatok távolról (biztonságos kapcsolaton keresztül) a felhasználó kérésére hozzáférhetőek, így a műszaki tartalommal nehezebben megbirkózó felhasználók számára a testreszabás távolról is megoldható. Ez a szolgáltatás a klasszikus telefonokhoz nem érhető el, csak a Symbian-alapú Constellation Quest sorozathoz.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 05:15

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.