Szerző: Koi Tamás

2011. május 31. 10:19

Újfajta bővítmények az Opera 11.50-ben

Ezúttal már nem a sebességre, hanem a funkciók bővítésére koncentrál az Opera webböngészőket fejlesztő norvég szoftvercég - a szoftver 11.50-es verziójának bétaváltozata most vált elérhetővé.

Az Opera 11.50 első bétája a korábbi változatokhoz képest ezúttal nem hoz számottevő sebességnövekedést, a Swordfirsh (Kardhal) névre keresztelt kiadás tulajdonképpen egyetlen lényeges újítással kecsegtet a felhasználóknak. Az Opera böngészőkben régóta jelen lévő gyorshívó (Speed Dial) funkció az új verzióval kiegészül speciális bővítményekkel, így a böngésző megnyitását követően például időjárás-widgetek, vagy más, elsősorban tájékoztatást szolgáló appok is bekerülhetnek a nyitóképernyőre a statikus linkek mellett vagy helyett.

A fejlesztők szerint a gyorshívó eszköztárhoz nem nehezebb bővítményeket fejleszteni, mint magához a böngészőhöz, az Opera az alapokkal egy külön erre a célra létrehozott fejlesztői weboldalon ismerteti meg az érdeklődőket. Az Opera egyelőre egy ilyen bővítményt kínál letöltésre, a Weather nevű app 2.4-es verziója már képes megjeleníteni az időjárás-információkat a gyroshívó-panelen.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Swordfish egy másik új funkciója immár lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy az Opera Link szinkronizációs szolgáltatáson keresztül a webhelyeken elmentett jelszavak biztonságos szinkronizációját több számítógép között. Az Opera Link - más böngészők szinkronizációs szolgáltatásaihoz hasonlóan - a jelszavak mellett a könyvjelzőket, előzményeket, keresőbeállításokat hozza szinkronba több eszköz közt.

Az Opera 11.50 bétája az Opera Next kezdeményezés részeként érhető el - az Opera ezzel lehetőséget ad a fejlesztőknek, illetve tesztelőknek arra, hogy a mindig aktuális bétaváltozat mellett a legutolsó, stabil kiadást külön elérhessék számítógépükön.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról