Szerző: Koi Tamás

2011. május 31. 10:19

Újfajta bővítmények az Opera 11.50-ben

Ezúttal már nem a sebességre, hanem a funkciók bővítésére koncentrál az Opera webböngészőket fejlesztő norvég szoftvercég - a szoftver 11.50-es verziójának bétaváltozata most vált elérhetővé.

Az Opera 11.50 első bétája a korábbi változatokhoz képest ezúttal nem hoz számottevő sebességnövekedést, a Swordfirsh (Kardhal) névre keresztelt kiadás tulajdonképpen egyetlen lényeges újítással kecsegtet a felhasználóknak. Az Opera böngészőkben régóta jelen lévő gyorshívó (Speed Dial) funkció az új verzióval kiegészül speciális bővítményekkel, így a böngésző megnyitását követően például időjárás-widgetek, vagy más, elsősorban tájékoztatást szolgáló appok is bekerülhetnek a nyitóképernyőre a statikus linkek mellett vagy helyett.

A fejlesztők szerint a gyorshívó eszköztárhoz nem nehezebb bővítményeket fejleszteni, mint magához a böngészőhöz, az Opera az alapokkal egy külön erre a célra létrehozott fejlesztői weboldalon ismerteti meg az érdeklődőket. Az Opera egyelőre egy ilyen bővítményt kínál letöltésre, a Weather nevű app 2.4-es verziója már képes megjeleníteni az időjárás-információkat a gyroshívó-panelen.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

A Swordfish egy másik új funkciója immár lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy az Opera Link szinkronizációs szolgáltatáson keresztül a webhelyeken elmentett jelszavak biztonságos szinkronizációját több számítógép között. Az Opera Link - más böngészők szinkronizációs szolgáltatásaihoz hasonlóan - a jelszavak mellett a könyvjelzőket, előzményeket, keresőbeállításokat hozza szinkronba több eszköz közt.

Az Opera 11.50 bétája az Opera Next kezdeményezés részeként érhető el - az Opera ezzel lehetőséget ad a fejlesztőknek, illetve tesztelőknek arra, hogy a mindig aktuális bétaváltozat mellett a legutolsó, stabil kiadást külön elérhessék számítógépükön.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 01:45

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.