Szerző: Bodnár Ádám

2011. május 27. 14:44

Letölthető a NOD32 5.0 bétája

Letölthetők és kipróbálhatók az ESET biztonsági szoftverek következő generációjának bétaverziói. A végleges változatok érkezését szeptemberre ígérik.

Az ESET NOD32 és Smart Security 5.0 béta szoftverekben bemutatkozó újdonságok közül az első a gyorsabban érkező frissítés. A ThreatSense.Net korábban is az ESET termékeinek integrált részét képezte, a várhatóan szeptemberben megjelenő végleges programverziók azonban még inkább ki fogják használni a világméretű szerverhálózat által nyújtott számítási kapacitást. Míg ma az ESET termékei naponta többször, előre ütemezett módon frissítik magukat, az új verzió esetében a felhasználók számítógépeire telepített védelmi szoftverek folyamatosan kapcsolatban állnak majd az ESET szerverivel, és egy új károkozó ellenszerének kibocsájtása után szinte azonnal frissíteni fogják a védelmüket.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Emellett a NOD32 5.0 és a Smart Security 5.0 jobb védelmet nyújt a külső adathordozón terjedő fenyegetések ellen, erre alighanem az USB-s adathordozón terjesztett Stuxnet kártevő által okozott pusztítás, illetve médiafelhajtás miatt koncentráltak a fejlesztők.   Külső adathordozó (USB-s merevlemez, pendrive, DVD, CD) csatlakoztatása esetén az ESET védelmi szoftvere azonnal felajánlja az átvizsgálást, a felhasználó pedig többféle paraméter, például sorozatszám, eszközazonosító vagy médiatípus alapján le is tilthat bizonyos eszközöket - erre egyébként a Windows Vista és a Windows 7 külön szoftver nélkül is képes, az engedélyezett vagy tiltott USB-s eszközök listáját csoportházirendből lehet konfigurálni.

A felhasználók kényelmét szolgáló újítás, amelyet más biztonsági termékekben már láthattunk, hogy teljes képernyős alkalmazás esetén az új ESET szoftverek "csendes" módba váltanak és nem zavarják a munkát, filmnézést vagy játékot felugró ablakokkal. A fejlesztők emellett azt is ígéri, a funkcionalitás kiterjesztése ellenére gyorsabb a rendszerindítás az ESET NOD32 és Smart Scurity 5.0 használata esetén. Az ESET Smart Security 5-ös verziójában fejlődött a szülői felügyelet is, a felnőttek egyszerűen, 20 előre definiált kategória alapján választhatják ki, hogy mely weboldalakhoz kívánják letiltani gyermekeik hozzáférését. A vállalat ígérete szerint a Smart Securityben jobb lett a spamszűrő és a tűzfal is.

A szoftverek végleges változatai várhatóan szeptemberben lesznek elérhetőek, a béta verziók addig szabadon letölthetőek a www.eset.com/beta oldalról. A jelenlegi verziók felhasználói díjmentesen térhetnek majd át az új változatokra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról