Szerző: Koi Tamás

2011. május 26. 13:48

Szoftveresen is jobb lesz a módosított Galaxy Tab 10.1

Az androidos tabletek közül az egyik legvonzóbb ajánlattá válhat a Samsung hamarosan érkező, az első generációs változatnál nagyobb kijelzővel ellátott táblagépe.

HIRDETÉS

A Samsung Galaxy Tab 10.1 - noha eredetileg korábban számított a megjelenésére a gyártó - heteken belül a boltokba kerülhet, ezzel az Apple iPad-termékcsaládja új, minden eddiginél potensebb kihívót kaphat. A koreai cég az utolsó pillanatban bejelentette, a tabletre az Android operációs rendszer legújabb, kifejezetten táblagépekre optimalizált 3.1- es verziója kerül, vagyis az újdonság szoftveresen többet tud majd, illetve használhatóbb lesz, mind a Vodafone választékába korábban bekerült 10.1v változat.

Amint azt korábban megírtuk, a Vodafone-nál kapható Samsung Galaxy Tab 10.1v abból a legyártott készletből származik, amit eredetileg az iPad riválisának szánt a koreai gyártó, ám az Apple iPad 2 bemutatása után módosítottak egyes műszaki adatokon, így elsősorban a készülék vastagságán. Korábbi, egymásnak ellentmondó információk szerint az eredeti változat gyártása el sem kezdődött, a Galaxy Tab 10.1v forgalmazásával azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a gyártósorok már javában üzemelhettek, amikor az Apple előrukkolt az iPad 2-vel, a felhalmozódott készletet pedig kiárusítja a Samsung.

A felhasználók számára az első és második generációs Galaxy Tab 10.1 közt egyetlen szembeötlő különbség van: a készülékek vastagsága. A Vodafone által is árult Galaxy Tab 10.1v ugyanis 10,9 milliméter vastag, ám amikor a Samsung számára nyilvánvalóvá vált, hogy az iPad 2 ennél jóval karcsúbb lett, átdolgozták a kialakítást, így a végleges változat már csupán 8,6 milliméter vastagságú (az iPad 2-nél 0,2 milliméterrel vékonyabb).

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Samsung amerikai weboldalán szereplő információk szerint az új kiadás szoftveresen is eltér majd a régitől: a tabletre már az Android OS 3.1-es verziója kerül gyárilag (noha a korábbi információk arról szóltak, hogy a Honeycomb kódnéven futó 3.0-s változatot futtatja majd a tablet), mely több, elsősorban a kezelőfelületet érintő újítást tartalmaz majd. Az új operációs rendszer emellett a gyári programokból is a legfrissebb, nagyobb kijelzőkre optimalizált változatokat tartalmazza, valamint több USB-s beviteli eszközt támogat mint elődje.

A Vodafone lapunk megkeresésére közölte, a 10.1v típus az új változat megjelenése után szintén megkapja majd az újabb szoftvert, vagyis a két tablet közt a frissítés telepítését követően továbbra is csak a vastagság marad az egyetlen különbség.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 14:33

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.