Szerző: Dojcsák Dániel

2011. május 25. 16:18

Búcsúzik az offline Gmail Chrome alatt

A Google Chrome soron következő 12-es verziójából kikerült a Gears kiegészítő, így sok másik szolgáltatás után a Google itt is felhagy a külön modul által biztosított offline elérés biztosításával.

HIRDETÉS

A Gears néhány évvel ezelőtt a Google egyik igen ígéretes kezdeményezése volt, ami a cloudszolgáltatások kiváló kiegészítőjévé vált. A böngészőből elérhető online szolgáltatások adatait mentette le a plug-in és tette kereshetővé, használhatóvá a levelezést, szövegszerkesztőt és néhány egyéb Google-eszközt. A Gears BSD licenc alatt jelent meg, teljesen ingyenes és szabadon felhasználható, továbbfejleszthető.

A Google 2009 óta viszont már nem preferálja a Gearst, visszadobta a közösbe és elhatározta, hogy a HTML5 képességeit kihasználva szeretné megoldani szolgáltatásainak internetkapcsolat nélküli elérését. 2009-ben még szép felsorolás volt a támogatott eszközök listája: Gmail, YouTube, Docs, Reader, Picasa for Mobile, Calendar, Wave, illetve a Google-ön kívüli világból szinkronizálhattunk vele MySpace-t, Zoho Writert és Mailt, de akár WordPresst is. Idővel azonban a Google lefaragta a lehetőségeket, s most utolsóként a Gmailt is kihúzta a listáról, legalábbis a Google Chrome esetében.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Internet Explorer és Firefox alatt továbbra is lehet használni a Gears kiegészítőt, a Mozilla és a Microsoft nem igyekszik ennyire innovatív lenni. A Google ígérete szerint a Chrome-felhasználók nem maradnak sokáig offline szinkronizáció lehetőségek nélkül, ugyanis pár hét múlva már működőképes lesz a HTML5 alapokon nyugvó lokális adattárolás is. A furcsa mindössze annyi, hogy a régi rendszert hamarabb leállították, mint ahogy megjelent volna az új.

A Google hivatalos közlése szerint a Gmail Offline még idén nyáron megjelenik, arról viszont nem esik szól, hogy pontosan mikor. Ha valakinek mindenképp szüksége van rá, akkor használjon Firefox 3.6-ot vagy Internet Explorer 8-at - javasolja a Google. Azok után, hogy a Google-nek sikerült meggyőznie sok felhasználót, hogy használjon Chrome-ot, illetve webes alkalmazásokat, ez nem feltétlenül a legelegánsabb módszer a fejlesztésre, még akkor sem, ha ez csak átmeneti állapot. Valószínűleg a felhasználók értékelték volna, ha a HTML5 megoldás csúszása miatt a Gears-támogatás kiiktatását is eltolták volna.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 15:37

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.