Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az Amazon felhőjébe megy az SAP

Bodnár Ádám, 2011. május 19. 17:02
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A jelenleg is tartó floridai SAPPHIRE NOW rendezvényen az SAP bejelentette, az Amazonnal kötött megállapodás részeként a szoftvereinek jó része futhat az EC2 felhőben.

hirdetés

Az Amazon Web Services minősített SAP-platformmá vált, vagyis a német cég termékei ugyanúgy működnek az EC2 cloudban mint fizikai szervereken - a telepítési előírások és módszerek sem különböznek jelentősen, hangzott el a floridai Orlandóban zajló SAPPHIRE NOW konferencián, amely az SAP évente tartott amerikai dzsemborija.

Az első hullámban az SAP Rapid Deployment portfólió és a Business Objects üzletiintelligencia-megoldások költöztethetők az Amazon cloudjába, Linux rendszerképekre. Ezek magukban foglalják az ERP-n kívül szinte az összes terméket, köztük az SAP CRM-et, a Business Communication Managementet, a Sybase mobilos CRM-kiterjesztéseit, Business Objects értékesítés-tervező, költségtervező, a raktárkezelő, a beszállítók együttműködését támogató programot, a kockázatkezelőt és a treasuryt, valamint az IT service desket és a NetWeaver adatmenedzsmentet.

Az SAP közölte, a következő hónapok során együtt dolgozik az Amazonnal annak érdekében, hogy az EC2 felhőbe kerülhessen az ERP is, illetve hogy a Linux mellett Windowst futtató lemezképeken is elérhetők legyenek a szoftverek. A SAPPHIRE-ön szóba került az is, hogy az SAP együttműködik a Microsofttal annak érdekében, hogy az üzleti alkalmazásai az Azure felhőben is működjenek,valamint hogy a rendszereit jobban integrálja a Microsoft Visual Studióval és .NET fejlesztői eszközeivel.

A Windows Azure SDK for SAP NetWeaver Gateway segítségével a .NET-fejlesztők olyan privát vagy nyilvános felhőben futó alkalmazásokat készíthetnek a jól megszokott környezetüknek, amelyek a helyben telepített SAP rendszerekhez kapcsolódnak.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.