:

Szerző: mz

2000. augusztus 24. 19:15

Linuxos megoldások a Compaq-tól

A Compaq Computer Corporation a Linux piac iránti elkötelezettségének jegyében folytatja a Linux alapú innovatív megoldások fejlesztését. Ennek megfelelően a vállalat ma olyan új Linux termékeket és megoldásokat jelentett be, amelyek a Linuxot alkalmazó vállalati ügyfelek számára új, magas szintű rendelkezésre állást, skálázhatóságot és menedzselhetőséget nyújtanak. Széleskörű Linux támogatására építve, amely a kézi- és hordozható számítógépektől az asztali rendszereken át a ProLiant és az Alpha kiszolgálókig terjed, a Compaq most bizonyos ProLiant kiszolgálókat, Linux kompatibilis asztali gépeket, továbbfejlesztett Intelligent Manageability eszközöket előre telepített Linux-al szállít.
A mai bejelentés a szolgáltatóknak, szoftverfejlesztőknek és vállalkozásoknak kínál végponttól-végpontig terjedő platformokat és szolgáltatásokat, amelyeket az olyan, Linux alatti nagy forgalmat bonyolító, komplex alkalmazások követelnek, mint az elektronikus kereskedelem vagy az adatelemzés. A Compaq augusztus 15-17. között a kaliforniai San Jose-ban rendezett LinuxWorld 2000 kiállításon mutatja be új Linux kínálatát.
Az ipari szabványnak számító Compaq ProLiant kiszolgáló családon történő Linux megoldásfejlesztések széles köre az egyedüli állomány-kiszolgálóktól és alacsony forgalmú webkiszolgálóktól egészen a nagyméretű kiszolgáló tömbökig terjed, amelyek olyan internethez kapcsolódó teljesítmény igényes alkalmazásokat támogatnak, mint az elektronikus kereskedelem vagy az adatelemzés. A Linuxhoz készült Compaq ProLiant arhitektúra a magas szintű rendelkezésre állással, méretezhető fürtökkel (cluster), a sokféle rendszert átfogó vállalati menedzsment eszközökkel és a különösen nagy teljesítményre optimalizált kiszolgálókkal jó alapul szolgál ügyfeleink számára az elektronikus üzleti alkalmazásokhoz. Az ilyen kényes felhasználói igényekre kifejlesztett ProLiant megoldásokkal a Compaq kínálja a legátfogóbb Linux választékot az iparágban. Szeptember végétől a Compaq előre telepített Red Hat Linux 7.0-al is szállítja a ProLiant ML330 és a ProLiant DL360 modelleket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.