Szerző: Koi Tamás

2011. május 9. 16:22

Műsorújság alkalmazás már iPaden is

Az Apple táblagépeire is elkészült a T-Home és a T-Mobile saját, Műsorújság nevű alkalmazása, mely többek közt integrált távoli felvételprogramozási, valamint tévénézési lehetőséget biztosít.

HIRDETÉS

A Magyar Telekom bejelentette, hogy mostantól iPad tabletekre is elérhető a T-Mobile Műsorújság nevű többplatformos alkalmazás, mely egy a hagyományos online műsorfüzetnél összetettebb, felvételprogramozási funkciókat is kínáló megoldás. A szoftver bizonyos funkciói lényegében a webes T-Home Műsorújság mobilos megfelelőjének tekinthetők - az iPadre fejlesztett verzió lényegében csak a kezelőfelületét tekintve különbözik az iOS-platformra korábban megjelent változattól.

Az alkalmazás segítségével a T-Mobile ügyfelei így amellett, hogy több mint 150 televízió- és rádiócsatorna műsoráról kaphatnak információkat, képeket nézhetnek meg egyes műsorokról, valamint böngészhetnek a részletes műsoradatok között. Az értesítés funkció beállításával biztosíthatják, hogy ne maradjanak le kedvenc filmjükről, hiszen a műsor kezdete előtt 10 perccel értesítést kaphatnak mobilkészülékükre. A felhasználók kedvenc tévécsatornáikból listát is készíthetnek, és a tablet elforgatásával megtekinthetik a kiválasztott csatornák egy időben futó programjait, illetve tájékozódhatnak ezek esti műsorairól. A T-Mobile Műsorújság részletes keresési opciót is kínál, mellyel a filmek címe mellett az stábtagok (főszereplők, rendezők) neve is kereshető.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A program legnagyobb érdekessége mégsem maga a műsorújság-adatbázis, hanem az erre épülő felvételprogramozási rendszer, mely a T-Home IPTV szolgáltatására előfizető ügyfelek számára lehetővé teszi, hogy a különböző műsorszámok felvételér előre programozottan beállítsák a mobilkészüléken. A felvételi beállítások - melyek vonatkozhatnak egy műsorszámra, vagy akár egy sorozat összes részére - az interneten keresztül szinkronizálódnak az IPTV beltéri egységgel.

A T-Mobile műsorújság - akárcsak más platformoknál - mobiltévézési lehetőséget is kínál, így a program menüjéből az arra alkalmas (3G-s modemmel ellátott) iPadeken elindítható a Mobil TV szolgáltatás, mellyel a Magyar Telekom két saját csatornáj (Ozone Network, Life Network) havi öt óra erejéig ingyen nézhető, ha pedig aktív Mobil TV előfizetés él az adott SIM-kártyán, a szolgáltatás teljes csatornakínálata rendelkezésre áll.

A T-Mobile Műsorújság iPadre elérhető az App Store-ból, az alkalmazás ára 0,79 euró.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 20:54

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.