Szerző: Dojcsák Dániel

2011. május 6. 11:55

Lecseréli a Sony Ericsson a legkisebb Xperiákat

A Sony Ericsson tegnap Londonban mutatta be Xperia-sorozatának legújabb két tagját, az Xperia X10 Mini és Mini Pro utódjait. A picur sorozat a méreteket megtartotta, de belül jelentősen megerősödött.

Az Xperia X10 Mini és X10 Mini Pro utódok nevükből csak az X10 jelölést hagyták el, ahogyan a többi új modell is csak a fantázianevekkel szerepel. A felállás viszont változatlan, az Xperia Mini a QWERTY billentyűzet nélküli, az Xperia Mini Pro pedig a QWERTY-s változat.

A billentyűzet hiányát vagy meglétét leszámítva a két telefon teljesen megegyezik egymással. Mindkettő az Android 2.3 Gingerbread operációs rendszert futtatja, s az előd közepes teljesítményű processzora helyett a Qualcomm MSM8255 Snapdragon chipet kapták, amiben 1 GHz-es processzor és az Adreno 205-ös grafikus mag dolgozik. Ez a teljesítmény áll rendelkezésre a HTC Incredible S és Desire S modellekben, illetve a Sony Ericsson felső kategóriás készülékeiben, az Arc, Neo, Pro és Play modellekben is, vagyis az apróságok villámgyorsak lesznek.

Ugyanakkora ház, több erő

A kijelzőjük azonban csak 3 hüvelyk átmérőjű és a csúcsmodelleknél kisebb felbontású is, 320x480 pixel jelenik meg rajtuk. A tavalyi X10 Mini modellekhez képest ez is fejlődést jelent, hiszen ott még be kellett érni a 2,55 hüvelyk képátlóval és a 240x320 pixeles felbontással. Annak ellenére, hogy a készülék Pro verziója telitalálat volt, a kicsi kijelző, a rossz felbontás és a gyenge processzor hosszútávon azért csalódás lehetett azoknak, akik rákaptak az Android ízére és szerettek volna egy-két összetettebb alkalmazást vagy játékot futtatni.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Ennek vége, a nagyobb kijelző és a jelentősen nagyobb teljesítmény az elsősorban női célcsoportnak is biztosan tetszetős újítás lesz. Nem csak azért, mert nem fognak szaggatni a játékok, sem a kezelőfelület mozgalmasabb részei, hanem azért is, mert ezen a felbontáson a rendelkezésre álló számítási kapacitás teljesen sima futást hozhat majd, ha a Sony Ericsson nem rontja el a szoftver optimalizálását.

Az Xperia Mini és a Mini Pro tegnapi bejelentése után még két hónapot várni kell, amíg vásárolni is lehet, a két modell forgalmazása csak júliusban kezdődik meg  a kiemelt piacokon, amik között Magyarország nem biztos hogy szerepel. Árakról egyelőre nem esett szó, de valószínűleg a tavalyi modellek árazását követik az idei változatok is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 01:29

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.