Szerző: Dojcsák Dániel

2011. május 6. 11:55

Lecseréli a Sony Ericsson a legkisebb Xperiákat

A Sony Ericsson tegnap Londonban mutatta be Xperia-sorozatának legújabb két tagját, az Xperia X10 Mini és Mini Pro utódjait. A picur sorozat a méreteket megtartotta, de belül jelentősen megerősödött.

Az Xperia X10 Mini és X10 Mini Pro utódok nevükből csak az X10 jelölést hagyták el, ahogyan a többi új modell is csak a fantázianevekkel szerepel. A felállás viszont változatlan, az Xperia Mini a QWERTY billentyűzet nélküli, az Xperia Mini Pro pedig a QWERTY-s változat.

A billentyűzet hiányát vagy meglétét leszámítva a két telefon teljesen megegyezik egymással. Mindkettő az Android 2.3 Gingerbread operációs rendszert futtatja, s az előd közepes teljesítményű processzora helyett a Qualcomm MSM8255 Snapdragon chipet kapták, amiben 1 GHz-es processzor és az Adreno 205-ös grafikus mag dolgozik. Ez a teljesítmény áll rendelkezésre a HTC Incredible S és Desire S modellekben, illetve a Sony Ericsson felső kategóriás készülékeiben, az Arc, Neo, Pro és Play modellekben is, vagyis az apróságok villámgyorsak lesznek.

Ugyanakkora ház, több erő

A kijelzőjük azonban csak 3 hüvelyk átmérőjű és a csúcsmodelleknél kisebb felbontású is, 320x480 pixel jelenik meg rajtuk. A tavalyi X10 Mini modellekhez képest ez is fejlődést jelent, hiszen ott még be kellett érni a 2,55 hüvelyk képátlóval és a 240x320 pixeles felbontással. Annak ellenére, hogy a készülék Pro verziója telitalálat volt, a kicsi kijelző, a rossz felbontás és a gyenge processzor hosszútávon azért csalódás lehetett azoknak, akik rákaptak az Android ízére és szerettek volna egy-két összetettebb alkalmazást vagy játékot futtatni.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Ennek vége, a nagyobb kijelző és a jelentősen nagyobb teljesítmény az elsősorban női célcsoportnak is biztosan tetszetős újítás lesz. Nem csak azért, mert nem fognak szaggatni a játékok, sem a kezelőfelület mozgalmasabb részei, hanem azért is, mert ezen a felbontáson a rendelkezésre álló számítási kapacitás teljesen sima futást hozhat majd, ha a Sony Ericsson nem rontja el a szoftver optimalizálását.

Az Xperia Mini és a Mini Pro tegnapi bejelentése után még két hónapot várni kell, amíg vásárolni is lehet, a két modell forgalmazása csak júliusban kezdődik meg  a kiemelt piacokon, amik között Magyarország nem biztos hogy szerepel. Árakról egyelőre nem esett szó, de valószínűleg a tavalyi modellek árazását követik az idei változatok is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.

bigscreen

11

Nagyot álmodik képernyőből a Yettel

2024. április 17. 09:58

A cég 5G-s hálózata tulajdonképpen a legjobb az országban, a piaci számokban azonban ez egyelőre kevéssé látszik.