Szerző: Dojcsák Dániel

2011. május 5. 13:03

Könnyebben kipróbálható előzetesek Firefoxból és Operából

Pár héttel a Firefox fejlesztői verziója, az Aurora bemutatása után a Mozilla bemutatott egy lehetőséget, amivel bárki egy kapcsoló segítségével állhat át a különböző csatornák között.

HIRDETÉS

A Windows, Mac OS és Linux platformon is tegnap megjelent frissítés egy olyan kapcsolót ad a Firefox-felhasználók kezébe, amivel szabadon ugrálhatnak a fejlesztői, a béta és a stabil végleges csatornák között. Ezzel azok is jól járnak, akik általában a stabilitást részesítik előnyben, de néha megnéznék, hogy milyen újdonságok várhatóak, amik már a fejlesztői vagy a béta változatban helyet kaptak, illetve a webfejlesztők is könnyebben tesztelhetik műveiket a különböző stádiumokban.

Elég egy újraindítás

A váltáshoz elegendő letölteni a Firefox Aurorát, s azon belül újabb telepítők letöltése nélkül lehet kapcsolgatni a csatornák között. Mindössze egy újraindítás az ára annak, hogy az Aurorából a stabil csatornába jusson valaki. A bétával kapcsolatban viszont még várni kell, ha most váltunk a köztes állapotba, akkor szintén az Aurorát kapjuk vissza, de néhány héten belül érkezik egy valóban béta verzió a Firefoxból, ami már jobban helytáll, mint a fejlesztői változat. Azt, hogy éppen melyik csatorna fut, nem mutatja a böngészőben semmi, kizárólag az új funkciók megléte vagy hiánya, illetve az “About” menüpontban lévő verziószám árulkodik erről. A tartalom is érintetlen marad, azaz a váltások nem befolyásolják a böngészőfüleket, a beállított cookie-kat, sem a profil egyéb részeit és a böngészőbeállításokat sem.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A szétválasztott verziók divatjából, nem akar kimaradni az Opera sem, így ennek a böngészőnek a fejlesztői verziója is elérhetővé vált a felhasználók számára. Az Opera Next fejlesztői béta folyamatosan a legfrissebb verzió, köszönhetően az automatikus frissítéseknek, s a fejlesztők innen is elérhetik a legutóbbi stabil verziót is. Az Opera fejlesztői viszont messzebbre tekintenek, s a Next külön logót és ikonokat is kapott, sőt, a tartalmat és adatokat sem osztja meg egymás közt a két verzió, vagyis egy gépre párhuzamosan is lehet telepíteni a stabil és a fejlesztői kiadást.

Operában az adatok nem vándorolnak

Az Opera készítői ezt a döntést azzal magyarázzák, hogy biztosak szeretnének abban lenni, hogy a legfrissebb, de kiszámíthatatlanul működő verzió kipróbálása közben sem sérülnek vagy változnak meg az adatok. A jelszavakat viszont lehetséges az Opera Linkkel szinkronizálni.

A Google Chrome-tól a többi böngészőgyártó úgy tűnik nem csak az ütemezett verzióváltást tanulta el, hanem az átláthatóbb, a felhasználók és a szakértő közönség felé nyitottabb fejlesztési módszereket is. A lelkes felhasználók így kiélhetik magukat a béták tanulmányozásában, nyúzásában, illetve hamarabb kiderül, ha egy funkció nem működik vagy egyszerűen zsákutcának bizonyul.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 08:07

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.