Szerző: Bodnár Ádám

2011. április 28. 10:45

Induló IT-vállalatokat oktat az IVSZ

Az IVSZ Start IT Up néven indított kezdeményezést, mellyel a feltörekvő kis- és középvállalkozásoknak adja át a tagvállalatok üzletfejlesztési tapasztalatait, a hazai és nemzetközi befektetői kapcsolatépítésben elért eredményeit.

Az IVSZ Start IT Up néven működő munkacsoportja olyan szakmai támogatást biztosít a kis- és középvállalatoknak, amely segíti vezetőiket a vállalkozásfejlesztésben, a hazai és nemzetközi piaci szereplőkkel történő együttműködésben, valamint a sikeres forrásbevonásban.

Az IVSZ Start IT Up munkacsoportja az IVSZ tagvállalatok üzletfejlesztési tapasztalatait szeretné továbbadni a piacképes ötlettel rendelkező vállalkozásoknak. IVSZ Start IT Up University néven hat előadásból álló programsorozat indul el április végén, ahova már működő vállalkozások vezetőit, alapítóit várják. Az előadások elsősorban azoknak kínálnak értékes tartalmat, akik a vállalati életciklus korai szakaszában lévő vállalkozást vezetnek, és a közeljövőben jelentős vállalati tranzakcióra, például tőkebevonásra, új piacra lépésre, összeolvadásra vagy vállalatfelvásárlásra készülnek.

Az előadássorozat a start up vállalkozások számára olyan fontos területeket ölel fel, mint a hozzáférés a finanszírozási forrásokhoz, a vállalkozások növekedési fázisában fellépő problémák kezelése, vagy a kiszállásra (exitre) történő felkészülés, a részvényesi érték maximalizálása. Az előadásokat az IVSZ tagvállalatok szakértői tartják, akik törekszenek a közérthető és gyakorlatorientált előadásmódra. A résztvevőknek egy-egy terület alapos megismerése mellett lehetőségük lesz az adott témához kapcsolódó kérdéseik megvitatására is.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

"Ma Magyarországon számos szervezet, fórum igyekszik összehozni a start up fázisban lévő vállalkozásokat és a befektetőket. Az IVSZ abban nyújt többet más kezdeményezéseknél, hogy tagvállalataink egyfajta mentorként adják át azt a tudást és tapasztalatot, amit például a vállalatépítés, a nemzetközi kapcsolatok vagy a befektetői kapcsolatrendszerek kiépítése terén elértek" - mondta Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

Az IVSZ Start IT Up kezdeményezése elsősorban az ict-szektor vállalatainak kíván közvetítő fórumot biztosítani, de nyitott más iparágak vállalataival és azok szakmai szervezeteivel történő kölcsönös együttműködésre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról