Szerző: Koi Tamás

2011. április 26. 13:18

Bejelentette androidos tabletjeit a Sony

Hivatalosan is bejelentette a Sony, hogy idén piacra dobja első tabletjeit. A japán multi a nagy gyártók közül gyakorlatilag utolsóként lép piacra ilyen termékkel, cserébe robusztus tartalomszolgáltatást nyújtana az újdonságokhoz.

A pár héttel ezelőtt megszellőztetett információknak megfelelően a Sony bejelentette, hogy két új tablettel egészíti ki termékportfólióját. A két újdonság - melyek márkaneve egyelőre továbbra sem ismert - várhatóan az év második felében, az ünnepi bevásárlási szezon kezdetén kerülhet forgalomba. A Sony ezzel az ismertebb elektronikai gyártók közül utoljára vezeti be a termékkategóriát a kínálatába, a megkülönböztetés így nem lesz könnyű, tény azonban, hogy a japán cégnek szinte mindegyik riválisához képest (leszámítva talán az Apple-t) kiterjedtebb tartalomszolgáltató rendszer áll a rendelkezésére.

Az S1 és S2 kódnévvel illetett tabletek teljesen eltérő filozófiával és fizikai felépítéssel készülnek: előbbi 9,4 hüvelykes érintőkijelzőjével a tabeletek hagyományos vonalvezetését követi, egyedül a felső él felé megvastagodó burkolat szembeötlő - ez a Sony szerint kényelmesebbé teszi az eszköz kézben tartását. Az S1-et elsősorban médiafogyasztásra ajánlja a Sony, ehhez alapul a tavaly áprilisban debütált Qriocity tartalomdisztribúciós rendszert szolgálhat.

Az S2 az eddig megjelent tabletekhez képest szokatlan, kagylóforma vonalvezetéssel rendelkezik, a portréállásban félbehajtható gépet két 5,5 hüvelykes érintőkijelzővel látták el. Az S2-t elsősorban videojátékok futtatására optimalizálják a Sonynál, az eszköz egyfajta átmenetet képez a PlayStation kézi konzolok és a tabletek, valamint az okostelefonok közt - információink szerint sokáig éppen ezért kérdéses volt az is, hogy a tabletek a Sony Ericsson, vagy az anyacég márkanevén jelennek meg. A játékok zökkenőmentes futtatása érdekében a rendszer lelkét egy NVIDIA Tegra 2 chip adja, a vezérlés pedig a Sony elképzelései szerint az alsó érintőkijelzővel oldható meg. A tablettel a tervek szerint csatlakozni lehet a PlayStation Network/Store online szolgáltatáshoz is.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A két tablet közös vonása, hogy mindkét típus a Google Android operációs rendszer táblagépekre fejlesztett változatát, a Honeycombot (Android 3.0) futtatja, emellett mindkettő képes WLAN-kommunikációra, valamint egyes modelleket 3G/UMTS modemmel is felszerelnek. Az S1 modellt a fentieken túl infravörös jeladóval is felvértezik, amivel - a megfelelő alkalmazás felhasználásával - az otthoni szórakoztatóelektronikai központ összes eleme vezérelhető lesz.

A Sony a mai bejelentés során egyelőre sem a tabletek pontos megjelenési idejét, sem az árakat nem közölte, de egyes, korábban kiszivárgott információk szerint az S1 599 dollárért, az S2 pedig 699 dollárért kerülhet forgalomba.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról