Szerző: Gálffy Csaba

2011. április 19. 12:46

Magyarországon a 20-as generációjú Thinkpad Edge

Nincs miért szégyenkezni az új ThinkPad Edge szériának, végre megkapták a klasszikus modelleket legendássá tevő összeszerelési és anyagminőséget, és mellé megtartották a divatos, szép megjelenést.

Bemutatta hazánkban is a ThinkPad Edge-ek új, 20-as generációját a Lenovo, így hamarosan a virtuális és valódi boltok polcain is találkozhatunk majd a termékekkel. A változás nem csak a platformcserét jelentett, a gyártó alaposan átgondolta az Edge filozófiáját és úgy döntött, hogy a ThinkPad névhez méltóbb, felső kategóriás modelleket tesz a brand alá.

Nem belépő

Az új modellek ennek megfelelően nem a klasszikus ThinkPad család alá, hanem mellé érkeznek, ez valószínűleg nem csak a teljesítményt és az építési minőséget, hanem az árat tekintve is így lesz. A két családot néhány funkció természetesen megkülönbözteti majd egymástól, így a gyártó reményei szerint a két család eladásai inkább összeadódóak lesznek.

Az Edge-ek megkülönböztető jegye elsősorban a divatos, kifejezetten jól sikerült design, szemben a klasszikus modellek évtizedes kinézetével. Ez persze azt is jelenti, hogy a hagyományos ThinkPadek időtálló formájával szemben az Edge-ek akár ki is mehetnek divatból, viszont így annak is van választási lehetősége, aki a fekete téglatesteket nem találja vonzónak.

A design-tól eltekintve a ThinkPad Edge-ek számos funkciójukban eltérnek a hagyományos vonaltól, így nem található bennük dokkoló csatlakozó, billentyűzetük pedig (saját tapasztalataink szerint is) ugyanolyan jó - azonban megtartotta a korábbi Edge-ek chicklet stílusú, különálló billentyűből álló kialakítást. Sokak számára fontos lehet az is, hogy az újabb módi szerint az Edge-ek akkuja nem kivehető, bár a Lenovo sietett megnyugtatni, hogy az egységek legalább ezer feltöltés-lemerülés ciklust kibírnak jelentősebb kapacitásvesztés nélkül.

Testvérek

Jó hír, hogy az új modellsorozat is megkapja a Microsofttal közösen fejlesztett Enhanced Experience 2.0 megoldást, amely a hardver és az operációs rendszer szorosabb együttműködését jelenti. Ez elsősorban a gyorsabb indítási és leállási időkben mutatkozik meg, a teljes kihasználáshoz azonban hibrid vagy tiszta SSD-alapú háttértárra van szükség, ezek az új Edge modellekhez is kérhetőek.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A két ThinkPad sorozat között nincs jelentős különbség az előre telepített programok és az egyéb, a brandre jellemző finomságokban, így az Edge-ekben is van ThinkLight billentyűzetvilágítás, cseppálló klaviatúra és az új ThinkPadekben korábban bemutatkozó videokonferenciás funkciókhoz szükséges jobb webkamerát és szelektív zajszűrést is beépítették a mérnökök.

Közepes jövő

A Lenovo a sajtótájékoztatón közölte, hogy komolyan fogad a kis- és középvállalkozások kirobbanó gazdasági növekedésére, az új modell-sorozatot is ebbe a szegmensbe szánja a vállalat. Ennek megfelelően az Edge-ek valóban prémium minőséget kapnak, alumínium-magnézium vázzal és puha műanyag borítással, azonban a multimédiás képességekre nagyobb hangsúlyt fektettek a tervezésnél, ami elsősorban csillogó, ám jobb kontraszttal rendelkező kijelzőt jelent. A gyártó pozicionálásának megfelelően itthon Intel i3 és i5 processzorral lesznek kaphatóak az új termékek, bizonyos modellek pedig diszkrét AMD Radeon HD 6630M GPU-val is rendelhetők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.