Szerző: Koi Tamás

2011. április 15. 11:37

Eladná telefonokat gyártó részlegét az Alcatel-Lucent

Megválna a telefonokat, illetve más, üzleti kommunikációs és hálózati berendezéseket gyártó részlegétől az Alcatel-Lucent.

Vevőt keres a telefonokat és más, üzleti célra rendszeresített telekommunikációs berendezéseket gyártó részlegének az Alcatel-Lucent - írja belsős forrásra hivatkozva a Wall Street Journal. A cég az üzleti lehetőségek feltérképezésére külön tanácsadókat szerződtetett, vélhetően a napokban dől el az, hogy milyen irányba, és kivel indulhatnak el a tárgyalások az évente körülbelül 1,5 milliárd dolláros bevételt termelő részleg eladásáról.

A francia-amerikai vegyesvállalat a lap tudomása szerint már egyeztetett néhány technológiai és telekom iparágba tartozó multival, így a lehetséges érdeklődők közt említik a Microsoftot, a Hewlett-Packardot éppúgy, mint az Ericssont. Az üzletág eladásából szakértők szerint nagyjából 1-2 milliárd dollárt, esetleg ennél akár valamivel több bevétele származhat az Alcatel-Lucentnek. A részleg telefonok mellett irodai hálózati elemeket, telefonközpontokat, valamint telefonos ügyfélszolgálati megoldásokat (hardver és szoftver egyaránt) gyárt.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Bár az üzletág profitot hoz a cégnek, így is az Alcatel-Lucent éves bevételének kevesebb mint 10 százalékát adja - mint ismeretes, a cég elsősorban mobilhálózati berendezések (bázisállomás infrastruktúra-elemek) fejlesztésére és gyártására szakosodott az utóbbi években. A profilba egyre kevésbé illő üzletág eladásával a cég szakértők szerint több erőforrást fordíthat a vezeték nélküli hálózati infrastruktúra-megoldások fejlesztésére és gyártására.

Az Alcatel-Lucent számára a szerencse a részleg eladása nélkül is fordulni látszik. A vállalat hosszú évek veszteséges működése után az idei első negyedévben a várakozások szerint nyereségről fog beszámolni, az erről szóló februári előrejelzések óta a társaság részvényeinek árfolyama meredek emelkedésbe kezdett.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról