:

Szerző: Koi Tamás

2011. április 14. 11:14

Ügyfelei előtt is felvállalja gyorsaságát a Vodafone

Többszörösére növelte a szerződési feltételekben meghatározott, 3G-s szolgáltatási területen garantált le- és feltöltési sebességeit a Vodafone Magyarország. A cég bár állítása szerint nem akarja folytatni a PR-háborút, ezzel valójában a saját fegyverét fordítja a Magyar Telekom ellen.

Mától érvényes általános szerződési feltételeiben többszörösére növeli a mobilnet-hálózaton ügyfelei számára garantált le- és feltöltési sebességeket a Vodafone Magyarország, a cég ezzel a két paramétert illetően mindkét riválisánál jobb értéket nyújt ügyfeleinek. Bár a szolgáltató képviselői korábban többször is kifejtették, nem kívánnak a T-Mobile-lal hadakozni a leggyorsabb mobilhálózat címért, nyilvánvaló, hogy a mostani lépés újra felbőszítheti a piacvezető szolgáltatót.

A két cég vitája idén februárban mérgesedett el, miután a Vodafone Magyarország egy független piackutató cégtől megrendelt felmérésre hivatkozva több marketingkampányában is azt állította, övé a leggyorsabb mobilnet-hálózat hazánkban. A T-Mobile a P3 Communicaitons által végzett felmérés hitelességét először vitatta, majd végül a Gazdasági Versenyhivatal elé citálta a Vodafone-t, illetve maga is aktív szerepet szánt kampányaiban annak az üzenetnek, hogy ha valaki a leggyorsabb adathálózatot szeretné használni, a magenta szolgáltatót kell válassza.

ARCchart-arc

A T-Mobile ma bejelentette, hogy 28 európai országban 94 mobilszolgáltató ügyfeleinek okostelefonokkal végzett mérései alapján a T-Mobile magyarországi szélessávú hálózata a kontinensen a harmadik leggyorsabb letöltési sebességet biztosítja ügyfeleinek. A felmérést az ARCchart kutatócég készítette, ugyanaz a cég, amely tavalyelőtt ősszel egyszer már a leggyorsabbnak minősítette a T-Mobile Magyarországot. A mérések a tavalyi harmadik negyedévben készültek, és az adott ország fővárosára koncentráltak. A T-Mobile hangsúlyozza, a mérések alapján hálózata kétszer gyorsabbnak bizonyult, mint a "második helyezett magyarországi szolgáltató" hálózata.

A T-Mobile korábban úgy érvelt, a hálózati paramétereket egységesen mérő és értékelő Mátrix-analízis adhat csak megfelelő képet arról, hogy melyik szolgáltató hálózata mire képes, ez alapján készül többek közt a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) havi monitoringja is. Márpedig ebben a Vodafone a 3G-s szolgáltatással lefedett területeken csak 150 kbps letöltési és 40 kbps feltöltési sebességet vállalt, illetve ennyit garantált ügyfeleinek az "esetek 80 százalékában", miközben a T-Mobile a 3G/HSPA helyszíneken jóval nagyobb, 2000/800 kbps sávszélességet garantált ügyfeleinek.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A T-Mobile érvrendszerét könnyen kikezdheti, hogy a Vodafone a mától érvényes szerződési feltételeiben a korábbi többszörösére, 2100/800 kbps-re emeli a garantált sebességet. Beck György, a cég elnök-vezérigazgatója erről lapunknak tegnap úgy nyilatkozott, a változtatásra egyszerűen azért volt szükség, mert a korábbi vállalási érték túl rég lett megállapítva és rosszul tükrözte a hálózat valódi képességeit.

A két szolgáltató közt kialakult vita ezzel könnyen új irányt vehet, nyilvánvaló ugyanakkor az is, hogy a Vodafone valójában nem a T-Mobile-t próbálja legyűrni provokatívnak tekinthető lépéseivel, hanem az utóbbi hónapokban lassan növekvő Telenor Magyarországot. A két cég közt tavaly éles küzdelem dúlt a magyar mobilnet-piac második pozíciójáért, mostanra azonban a Vodafone egyre határozottabb előnye látszik körvonalazódni.

A hálózatát jelenleg modernizáló Telenor a T-Mobile és a Vodafone vitájából teljesen kimaradt, ami szakértők szerint marketingszempontból mindenképpen előnytelen a többnyire mérsékelt hangvételű kommunikációt folytató vállalat számára. A Telenor jelenleg 120/40 kbps le- és feltöltési sebességeket garantál 3G-s hálózatán.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.