Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Szabadon letölthető a Microsoft iSCSI Software Target

Bodnár Ádám, 2011. április 05. 10:48
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Microsoft iSCSI Storage Target birtokában harmadik szállítótól származó szoftver vagy hardver nélkül építhető iSCSI-alapú tárolóhálózat Windows Server 2008 R2 környezetben.

hirdetés

Ingyen letölthető a Microsoft iSCSI Software Target 3.3. Az iSCSI tárolóhálózat létrehozását lehetővé tevő megoldás korábban kizárólag a kimondottan tárolókra fejlesztett, a nagyközönség számára nem elérhető Windows Storage Server részeként volt elérhető, 2009 óta pedig MSDN- és TechNet-előfizetők is hozzájuthattak, de csak tesztelési, fejlesztési célokra használhatták. A redmondi vállalat tegnap úgy döntött, minden Windows Server 2008 R2 felhasználónak ingyen adja a szoftvert és lehetővé teszi a bevetését kereskedelmi, éles környezetben is.

A szoftverrel egy Windows Server 2008 R2-t (vagy annak leszármazottját, pl. Small Business Server) futtató szerverből iSCSI protokollon keresztül elérhető tároló hozható létre, amely blokkszinten meg tudja osztani diszkjeit más gépekkel. Az iSCSI Software Target nagy segítséget nyújthat virtualizált környezetben, hibatűrő fürtözésnél (failover cluster), konszolidációs feladatoknál, illetve lehetővé teszi hogy helyi háttértárat nem tartalmazó számítógépek iSCSI-n keresztül egy távoli gépen tárolt operációs rendszert bootoljanak be.

Mivel a Windows Server 2008 R2 csak 64 bites verzióban érhető el, az iSCSI Software Target 3.3 is csak ilyen kivitelben érhető el és korábbi Windows-verziókra vagy asztali operációs rendszerre (pl. Windows 7) nem is telepíthető. További megkötés, hogy Windows Server 2008 R2 esetén nem elegendő a Core telepítés, a szoftver csak teljes telepítésen használható. A telepítéshez, konfiguráláshoz és a használathoz a legfontosabb információkat a Microsoft hivatalos blogjában érdemes keresni.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!