Szerző: Koi Tamás

2011. április 1. 17:06

Jön a 10,1 hüvelykes Galaxy Tab a Vodafone-hoz

Hamarosan bekerül a Vodafone Magyarország választékába a Samsung új, a korábbinál nagyobb kijelzővel ellátott tabletje, a Galaxy Tab 10,1.

A Galaxy Tab 10,1 nevét nem túl meglepő módon a kijelzője méretéről kapta - a Samsung már a 7 hüvelykes kijelzővel rendelkező Galaxy Tab tavaly őszi megjelenésekor elárulta, hogy később egy nagyobb változat is piacra lép, mely végül az idei Mobile World Congressen mutatkozott be. A Samsung azt is bejelentette, hogy egy köztes, 8,9 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott modell is piacra dob.

A 10,1 hüvelykes újdonság 1280x800 pixeles megjelenítőt kapott, amelyet egy kétmagos NVIDIA Tegra 2 chip hajt meg - az operációs rendszer a januári CES-en bemutatott Android 3.0, azaz a Honeycomb. A készülékbe két kamera is került, a hátlapon 8 megapixeles, 1080p videók rögzítésére is alkalmas optika foglal helyet, az előlapon pedig egy 2 megapixeles, amely leginkább videohívásoknál használható. A Galaxy Tab 10.1 a külvilággal 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi vezérlőjén, HSPA-kapcsolaton vagy Bluetooth 2.1-en keresztül kommunikál.

A viszonylag nagy kijelző és a majdnem 7000 mAh kapacitású akkumulátora ellenére a Tab 10.1 csupán 8,6 milliméter vastag és tömege 595 gramm, ezzel paramétereit tekintve az iPad 2-höz igazodik, hiszen a rivális megoldás nagyjából ugyanilyen nehéz lesz, az új Apple-tablet vastagsága pedig 8,8 milliméter.

A nagyobb Galaxy Tabre a Vodafone Magyarország már felvesz előrendelést, bár azt lapunk külön kérdésére sem árulták el a szolgáltatónál, hogy a 10,1 hüvelykes kijelzőjű tablet mikor kerülhet be a választékba. Egyelőre árakat sem tudni, az előrendelési oldal alapján azonban legkevesebb 30 ezer forintot kell majd fizetni. A Samsung első táblagépe tavaly novemberben először a T-Mobile választékában jelent meg, később a Vodafone és a Telenor is árulni kezdte a Galaxy Tabet. Vélhetően ez az új modellel sem lesz másként, vagyis a 10,1 hüvelykes tablet előbb-utóbb mindhárom szolgáltató készüléklistáján feltűnik majd.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról