Szerző: Dojcsák Dániel

2011. március 30. 16:42

Jönnek a két processzormagos HTC telefonok

Tegnap a HTC France hivatalos twitter csatornáján kotyogták ki az információt, miszerint hamarosan számíthatunk egy újabb termékbemutatóra, így a barcelonai Mobile World Congress-en elmaradt kétmagos processzorral szerelt modellek is beállnak az idei felhozatalba. Az árulkodó üzenetet ugyan azóta eltávolították, de a január óta sejthető bejelentés várható.

A HTC első kétmagos androidos okostelefonja a Pyramid kódnevet viseli, a mobilba az 1,2 GHz-es órajelen ketyegő MSM8260 Snapdragon processzor kerül majd. A kijelzője 4,3 hüvelyk átlójú, qHD, azaz 960x540 lesz. További nyalánkság, hogy támogatni fogja a HSPA+ hálózatokat is. Az előzetes információ szerint a mobil az Egyesült Államokban a T-Mobile, Európában pedig vélhetően a Vodafone kínálatában jelenik majd meg valamikor májusban.

A másik érdekesség a hasonló specifikációval rendelkező HTC EVO 3D, ami viszont már egy 3D-s S-LCD kijelzővel szerelt modell lesz, melynek képátlója szintén 4,3 hüvelyk, és felbontása is éppúgy qHD, mint a Pyramid esetébe. A HTC France kiszivárogtatása erre a modellre utal, viszont, ahogyan ott is írják, a bemutató dátuma még nem ismert. Mindkét fenti modell a csúcskategóriában versenyez majd, nem nagy meglepetés, hogy ezekre a hírekre válaszul még hazánkban is jelentősen csökkent a HTC Desire HD ára.

A Qualcomm már készen állt

Habár hivatalos bejelentés még ezidáig nem történt, január óta már nem számít nagy újdonságnak az új modellek érkezése, sőt, talán az jelentett csalódást, hogy az újdonságok a tél végi bemutatóból kimaradtak. A Qualcomm ugyanis már a CES-en demózta a kétmagos MSM8x60 platformjának fejlesztői változatát, és már akkor állították, hogy ezt még 2011 második negyedévében megvásárolható termékekben láthatjuk viszont. Mindenki májusi bemutatóra gondolt, de az elmúlt napon kiszivárgott információk szerint a HTC már áprilisban bemutatja a Pyramidot, valószínűleg az EVO 3D jön majd májusban.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Qualcomm kétmagos Snapdragon lapkájáról egyébként már pontos specifikációk elérhetőek: a két asszinkron Scorpion mag 1,2 GHz-en dolgozik, a 45 nm-es gyártástechnológia pedig a teljesítmény mellett az optimális fogyasztást is garantálja. Az MSM8260 integrált mobil szélessáv megoldása a szokásos szabványokon felül már támogatja a HSPA+ technológiát is 14 Mbps-es le és 5,6Mbps-es feltöltési sebességeken.

A most piacon lévő Snapdragonhoz képest ebben a lapkában már Adreno220-as grafikus gyorsító lesz, ami garancia a mobilhoz képest brutális 3D teljesítményhez, felvéve a versenyt az NVIDIA megoldásával. A chip maximum 1280x800-as felbontásig képes képet megjeleníteni, így chip vélhetően előbb-utóbb a tabletekbe szerelve is megjelenhet.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.