Szerző: Koi Tamás

2011. március 29. 09:43:00

Web- és zenetárhelyet kínál az Amazon

Újabb szolgáltatással bővítette egyre szélesebb portfólióját az Amazon. Az elsősorban webáruházáról ismert cég két felhőalapú rendszert jelentett be tegnap, az egyik fájlok, a másik zenék online tárolására - utóbbiak esetében stremelésére alkalmas.

Az Amazon új cloudalapú megoldásai közé tartozó Cloud Drive, Cloud Player for Web, valamint Cloud Player for Android szolgáltatások, illetve programok a jól ismert elvet követik, vagyis a felhasználó az általa gyakran használt adatállományokat, zenéket feltöltheti a cég szervereire, hogy aztán később bárhonnan, bármilyen PC-ről, vagy androidos eszközről elérje őket. A felhasználók számára nem csak kényelmet, hanem biztonságot is kínál az ilyen megoldás, hiszen ha ilyen rendszerekre bízza valaki a megvásárolt zenéit, vagy nélkülözhetetlen állományait, jóval kisebb az adatvesztés valószínűsége, mintha lokálisan tárolná őket.

Az Amazon Cloud Drive alapesetben 5 gigabájtnyi tárhelyet kínál a feltöltött fájloknak, ráadásul mindezt ingyenesen, akinek ez kevésnek bizonyul, 20-1000 gigabájtot is vásárolhat magának, évi 20-1000 dolláros előfizetési díjért cserébe. Az Amazon saját, MP3-letöltő szolgáltatásával is igyekszik összekapcsolni a Cloud Drive-ot, így a zeneáruházból letöltött számok a megadott limiten felül tárolhatók az online tárhelyen.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

A szolgáltatás használata alapvetően egy webes felületen keresztül zajlik, ahová az Amazonnál regisztrált felhasználók a már meglévő azonosítóikkal léphetnek be. A Cloud Player zenelejátszó PC-s Mac-es és androidos letölthető alkalmazásokat egyaránt kínál, ezek a Clud Drive tárhelyen elhelyezett zenék lejátszására használhatók. Az MP3 és AAC formátumú zenéket átalakítva streameli a szolgáltatás, ez azonban az Amazon ígérete szerint nem jár minőségveszteséggel.

A Cloud Player egyetlen hátránya, hogy csak az Egyesült Államokban élők számára érhető el, a Cloud Drive ugyanakkor minden regisztrált Amazon-felhasználó számára hozzáférhető. A szolgáltatási terület további bővítéséről egyelőre nem nyilatkozott a cég. Az Amazon Cloud Drive-hoz hasonló szolgáltatás létrehozásában piaci pletykák szerint a Google is gondolkodik, akárcsak az online zenepiacot toronymagasan vezető Apple.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 22. 21:46

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.