Szerző: Koi Tamás

2011. március 29. 09:43

Web- és zenetárhelyet kínál az Amazon

Újabb szolgáltatással bővítette egyre szélesebb portfólióját az Amazon. Az elsősorban webáruházáról ismert cég két felhőalapú rendszert jelentett be tegnap, az egyik fájlok, a másik zenék online tárolására - utóbbiak esetében stremelésére alkalmas.

Az Amazon új cloudalapú megoldásai közé tartozó Cloud Drive, Cloud Player for Web, valamint Cloud Player for Android szolgáltatások, illetve programok a jól ismert elvet követik, vagyis a felhasználó az általa gyakran használt adatállományokat, zenéket feltöltheti a cég szervereire, hogy aztán később bárhonnan, bármilyen PC-ről, vagy androidos eszközről elérje őket. A felhasználók számára nem csak kényelmet, hanem biztonságot is kínál az ilyen megoldás, hiszen ha ilyen rendszerekre bízza valaki a megvásárolt zenéit, vagy nélkülözhetetlen állományait, jóval kisebb az adatvesztés valószínűsége, mintha lokálisan tárolná őket.

Az Amazon Cloud Drive alapesetben 5 gigabájtnyi tárhelyet kínál a feltöltött fájloknak, ráadásul mindezt ingyenesen, akinek ez kevésnek bizonyul, 20-1000 gigabájtot is vásárolhat magának, évi 20-1000 dolláros előfizetési díjért cserébe. Az Amazon saját, MP3-letöltő szolgáltatásával is igyekszik összekapcsolni a Cloud Drive-ot, így a zeneáruházból letöltött számok a megadott limiten felül tárolhatók az online tárhelyen.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A szolgáltatás használata alapvetően egy webes felületen keresztül zajlik, ahová az Amazonnál regisztrált felhasználók a már meglévő azonosítóikkal léphetnek be. A Cloud Player zenelejátszó PC-s Mac-es és androidos letölthető alkalmazásokat egyaránt kínál, ezek a Clud Drive tárhelyen elhelyezett zenék lejátszására használhatók. Az MP3 és AAC formátumú zenéket átalakítva streameli a szolgáltatás, ez azonban az Amazon ígérete szerint nem jár minőségveszteséggel.

A Cloud Player egyetlen hátránya, hogy csak az Egyesült Államokban élők számára érhető el, a Cloud Drive ugyanakkor minden regisztrált Amazon-felhasználó számára hozzáférhető. A szolgáltatási terület további bővítéséről egyelőre nem nyilatkozott a cég. Az Amazon Cloud Drive-hoz hasonló szolgáltatás létrehozásában piaci pletykák szerint a Google is gondolkodik, akárcsak az online zenepiacot toronymagasan vezető Apple.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.