Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Thunderboltos VAIO érkezik a Sony-tól

Gálffy Csaba, 2011. március 22. 15:40
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Hybrid VAIO néven új terméket fejleszt a Sony. A számítógép koncepciója a Thunderbolt nevű új csatoló köré épül, az ultrahordozható gépekből szokás szerint kihagyott funkciókat ezen a csatlakozáson keresztül integrálná vissza a Sony.

Az ultramobil noteszgépek tipikusan minden olyan funkciótól megszabadulnak, amely növelné a tömegüket vagy a fogyasztásukat, így az ilyen gépekbe általában nem kerül sem optikai meghajtó, sem pedig dedikált GPU. A Thunderbolt technológia segítségével azonban a korábban általában kihagyott funkciók is integrálthatóak a rendszerbe, köszönhetően a csatlakozó által garantált alacsony késleltetésű és magas sávszélességű kapcsolatnak.

 

A koncepció szerint a csatlakozóval rendelkező ultramobil gépek mellé külső egységet készít a Sony, amely egyszerre rendelkezik portreplikátor funkcióval, Blu-ray író-olvasó egységgel és nagy teljesítményű grafikus gyorsítóval. A japán cég a kiszivárgott információk szerint AMD Whistler-XT kódnevű GPU-ra építené a külső egységet, 1 gigabájt grafikus memória társaságában - ez Radeon HD 630M vagy 6770M-et jelent. A külső egységen keresztül HDMI-, VGA-, Ethernet- és USB-portok is elérhetőek lesznek, miközben tömege mintegy 680 gramm.

A Hybrid PC noteszgépes része is figyelemre méltó lesz, a gép Sandy Bridge alapokra, Intel Core i7processzorokkal készül, és ismeri majd az Intel Wireless Display standardját és képes lesz 3D-s HDMI jel kiadására is. Az akkus üzemidő a cellák számának függvényében 8 és 16,5 óra között várható majd. A nem hivatalos információk szerint a számítógép rendkívül vékony lesz, ami részben köszönhető az optikai meghajtó "kiszervezésének" is.

A Thunderbolt az Intel által kifejlesztett technológia, amely elsőként az új MacBook Pro gépekben debütált. Az interfész több tíz gigabites sávszélességet biztosít és tetszőleges protokoll ültethető rá (pl. HDMI, Ethernet, SATA, FireWire, USB). A Thunderboltot az Intel az USB 3.0 utódjának szánja, de minden esély megvan arra, hogy ne kövesse, hanem teljesen le is váltsa a hányattatott sorsú technológiát. Az USB 3.0 szabványt 2008 novemberében véglegesítették, de a mai napig nem terjedt el tömegesen, az Intel chipkészletei hivatalosan nem is támogatják

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.