Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Ismerkedünk az okostelefonos alkalmazásokkal

Koi Tamás, 2011. március 21. 09:48
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az okostelefon-penetráció növekedésével egyre többen vannak azok, akik kisebb-nagyobb rendszerességgel töltenek le valamilyen alkalmazást a készülékükre. Az iPhone-tulajok a legaktívabbak.

Egy, a T-Mobile megrendelésére februárban készült, nem reprezentatív felmérés szerint itthon is egyre többen használják ki az okostelefonjuk nyújtotta lehetőséget, a felhasználók egyre gyakrabban keresik fel a különböző alkalmazás-piactereket, ahonnan kisebb-nagyobb rendszerességgel töltenek le programokat. A felmérés szerint a telefonáláson és az SMS-ezésen túl ma már a telefontulajdonosok csaknem mindegyike (96 százalékuk) használ valamilyen alkalmazást napi szinten a mobilján.

A felmérés 1200 válaszadójából 800-an gondolják úgy magukról, hogy otthonosan mozognak az alkalmazások világában, a felmérés szerint ugyanakkor jelentős eltérések mutatkoznak a használati és letöltési szokásokat illetően a különböző platformok alapján szegmentálva. A kutatásból kiderül az is, hogy a férfiak az alkalmazás-használati szokásaikat illetően aktívabbak mint a nők: egy átlagos napon egy férfi 4, egy nő pedig 3 alkalmazást vesz igénybe, és míg a férfiak többnyire praktikus alkalmazásokat keresnek, addig a nők leginkább a kommunikációs igényeiket elégítik ki a programokkal.

A válaszolók majdnem fele (42 százalékuk) az alapján dönti el, milyen alkalmazást vesz igénybe, hogy mi könnyíti meg a mindennapjait. A legtöbben, minden harmadik megkérdezett konkrét információkat szerez így, de a barátokkal való kapcsolattartás (25%) és a szórakozás (21%) is kiemelt jelentőségű. A legnépszerűbb alkalmazások a közösségi oldalak közül kerülnek ki, minden negyedik ember ezt választotta. Ezt követi az e-mail (18%), a navigációs rendszerek (15%) és a mobil böngészők (13%) használata.

A megkérdezettek több mint hatoda gyakran, közel felük pedig időnként szokott új alkalmazást letölteni okostelefonjára, több mint harmaduk azonban egyáltalán nem látogatja az alkalmazás-piactereket - áll a felmérésben. Az iPhone tulajdonosok továbbra is a legaktívabbnak számítanak, közülük tízből kilencen gyakran vagy alkalmanként töltenek le új programot a mobiljukra, míg az androidos és badás készülékek tulajdonosainak 79 százaléka tartozik ebbe a táborba. Arról nem szól a felmérés, hogy a különböző platformokon belül mekkora a fizetős, illetve ingyenes alkalmazások aránya, illetve milyen a fizetési hajlandóság Magyarországon az alkalmazások iránt.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.