Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Androidban élre állt a Telenor

Koi Tamás, 2011. március 11. 14:48
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az elmúlt hónapokban jelentős mértékben bővítette okostelefon-kínálatát a Telenor. A mobilszolgáltató tavaly decemberben karolta fel a Google Android platformját, ma pedig már több androidos készülék szerepel a portfólióban, mint a két riválisnál.

A Telenor tegnap harmadik alkalommal tartotta meg Android Workshop rendezvényét, a cég ezúttal celebeket is elhívott, akik többek közt arról beszéltek a résztvevőknek, hogy mi mindenre használják (okos)telefonjukat. Az operátor tavaly decemberben elindított rendezvénysorozatának célja, hogy minél több új vagy meglévő előfizetőt vezessen be az okostelefonok világába - ez egyébként mindhárom piaci szereplő jól felfogott érdeke, hiszen a nagyobb tudású telefonok mellé drágább szolgáltatások is kapcsolhatók.

Droidhadsereg

Az androidos kampány mellett a Telenor az utóbbi hónapokban egyre nagyobb figyelmet fordított arra, hogy telefonkínálatát bővítse, így a listában ma már gyakorlatilag mindegyik népszerűbb androidos készülék megtalálható, árkategóriától függetlenül. Jellemző, hogy március első felében több androidos készülék szerepel a Telenor portfóliójában, mint ahány okostelefont összesen tartott a cég tavaly októberben.

A cég a platform iránti elkötelezettségét tanúsítva külön oldalt tart fenn az androidos készülékeknek, melyen a választék mellett rövid leírás is olvasható a Google operációs rendszeréről, illetve a telefonokkal elérhető különböző szolgáltatásokról. A Telenor sajtóközleménye szerint a választékban jelenleg 19 androidos készülék szerepel, igaz, ebbe a tableteket is beleszámolja a szolgáltató, valamint a Red Bull Mobile ajánlatokhoz tartozó készülékek is szerepelnek a listán, nincsenek benne viszont külön a djuice-kínálat tagjai.

Ha a két tabletet (Galaxy Tab, ZTE V9 Light) nem számítjuk, a Telenor akkor is a legbőségesebb androidos telefonkínálattal rendelkezik, a Vodafone ugyanis a HWSW rögtönzött felmérése szerint 14, a T-Mobile pedig 15 androidos okostelefont szerepeltet jelenleg a kínálatában. A szolgáltató választékába ráadásul időközben visszatértek azok a márkák, amik tavaly október közepén teljesen hiányoztak, így az árlistán több Sony Ericsson és LG készülék is szerepel, sőt, a Telenornál hazánkban elsőként jelenik meg például a világ első kétmagos processzorral ellátott mobilja, az LG Optimus 2X.

Vannak még hiányosságok

A Telenor okostelefon-választékából ezzel együtt továbbra is hiányzik az iPhone, jóllehet a T-Mobile után tavaly november végén a Vodafone is elkezdte forgalmazni az Apple telefonját. Az Android felkarolása a Telenornál alighanem részben ennek, részben pedig a platform elsöprő sikerének köszönhető. A vállalat szerint egyébként a 15-49 éves korosztály általában fogékonyabb az okostelefonok által jelentett kényelmi funkciókra, ugyanakkor az internetelérésre képes telefonok tulajdonosai körében sem általánosan elterjedt még a készülékkel való internetezés.

Az edukáció ezért kulcstényező lehet a mobiladat-szolgáltatások piacán, amiben még bőven rejlik növekedési potenciál, és korántsem lefutott a meccs, hiszen bár a piacot vezető T-Mobile-t nem könnyű utolérni a Telenor továbbra is versenyben áll a Vodafone-nal. A Telenornál ráadásul az egy főre jutó átlagos havi adatmennyiség tradicionálisan magas, ami azt feltételezi, hogy a szolgáltatónál sok a modemes ügyfél, vagyis azok, akik a mobilnetet nem a telefonjukról, hanem PC-jükről használják.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.