Szerző: Dojcsák Dániel

2011. március 10. 15:44

Zseniális az új Foursquare

Androidra és iOS-re is megjelent a 3.0-ás verziószámot viselő Foursquare, ami immár a céltalan bejelentkezés mellett komoly hangsúlyt fektet az ajánlórendszerre, a keresésre, s mindezt szép és kényelmes formában teszi.

A mobilos Foursquare alkalmazás kinézete, szerkezete nem változott meg, azaz nem kell újratanulni, hogy mi hol van, mégis sokkal jobban kézre áll, s a beépített plusz funkciók olyanok, amiket eddig okkal hiányolhattunk.

A bejelentkezésekhez fűzhető kommentek és képek intézménye már egy korábbi frissítésben is feltűnt, de érdemes erre is kitérni egy kicsit. A felhasználók egy ideje már nem csak azt jelezhetik,  hol vannak épp, hanem valamilyen megjegyzést vagy tippet is fűzhetnek a helyhez, tudnak fotókat is csatolni akár a bejelentkezés során, akár attól függetlenül. Ennek szerepe, hogy ha később keresgélünk a helyszínek közül, akkor nem csak azt láthatjuk, hogy hol van az adott kávézó, hanem a felhasználók aktivitásától függően előre meg is vizsgálhatjuk, hogy mire számíthatunk, ha ellátogatunk oda.

Emellett a bejelentkezések és a képek is kommentálhatóak, aminek viszont kevés értelme van, nem szerencsés egy újabb kommunikációs közeget bevezetni, ha Facebookon vagy Twitteren egyébként is megjelenítjük az adott bejelentkezést és az emberekkel ott is csevegünk már. A lehetőség persze adott, attól, hogy kevésbé praktikus, néha jól jöhet.

Fedezz fel!

A Foursquare 3.0 sokkal felhasználóbarátabbá tette a keresést, s már nem csak kifejezésekre, pontos nevekre tudunk szűrni, hanem az újonnan megjelent Explore, azaz felfedezés menüben beállíthatjuk, hogy mekkora sugarú körben böngésznénk, hogy csak azok érdekelnek minket, amiket mi látogattunk korábban, vagy amiket a barátaink. Beállíthatjuk azt is, hogy enni, inni, szórakozni, vásárolni vagy bulizni szeretnénk. Idegen városokban, de akár otthon is jól jöhet, ha valami újat próbálnánk ki, de nem szeretnénk a vakszerencsére bízni, hogy hova térünk be. A Foursquare minősítések az ingyenes programmagazinokkal szemben mindig őszinték, s ha ismerjük a baráti körünk preferenciáit és bízunk a véleményünkbe, akkor szinte lehetetlen, hogy tévedjünk.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Szintén fontos új elem, hogy dedikált felületet és kiemelést kaptak a speciális ajánlatok, amiket a helyek nyújtanak a felhasználóknak. A kereséskor azonnal látjuk, hogy a környéken összesen mennyi helyen kaphatunk kedvezményt vagy valamilyen extrát a bejelentkezésekért, illetve ezeket akár térképre is rakhatjuk külön. Ha pedig kiérdemeltünk egy díjat, akkor egy szép felületen láthatjuk, ami megkönnyítheti az adott helyen a kedvezményre való igényünknek a kommunikációját - Budapesten is szaporodnak a Foursquare-en kedvezményt adó helyek. A legtöbb helyen persze apró extrákat kapunk, de az új felület motiválni fogja a helyszíneket, hogy lépjenek akcióba.

Több információ magunkról is

A saját profiloldalunk is fejlődött a szoftverben, s az eddig látható infók mellett szebb, összeszedettebb formában láthatjuk, virtuális uradalmunkat, azt, hogy milyen helyeket látogatunk általában, illetve, hogy az aktivitásunk mire volt elég a heti rangsorban barátaink között.

Az új Foursquare-t mindenki megkapja azon nyomban, ahogy frissítésekért folyamodik az App Store-ban vagy az Android Marketért. Ellenkezni nem érdemes, hisz nem csak többet tud az új verzió, de stabilabbnak is tűnik, viszont sokszor még mindig lassú, a szerverrel előfordul, hogy nem reagál, s alkalmanként nehezen sikerül felfognia, hogy arrébb mentünk pár kilométert. Az viszont biztos, hogy a sok eladott okostelefon Magyarországon is meglendítheti a Foursquare-t, s sokan rájönnek, hogy ennél jobb tudakozó, aranyoldalak vagy céges telefonkönyv nincs jelenleg.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.