Szerző: Gálffy Csaba

2011. március 10. 14:37

Százötven új munkahely a magyar Ericssonnál

Mintegy 150 fővel növeli a kutatás-fejlesztéssel foglalkozó magyarországi mérnökei számát az Ericsson - jelentette be a svéd cég. A hazai jelenlétének százéves évfordulóját ünneplő cég így már több mint 1500 embert foglalkoztat, közülük több mint ezren foglalkoznak majd kutatás-fejlesztéssel.

HIRDETÉS

A folyamatosan bővülő magyar Ericsson lassan a vállalat egyik legnagyobb kutatás-fejlesztési központjává nőtte ki magát. Az elmúlt években a válság dacára mintegy 400 fővel nőtt az alkalmazottak száma, a vállalat jelenléte pedig idén is tovább nő, így pedig az ország legnagyobb innovációs központjává vált a magyar Ericsson.

A központ elsősorban mikrohullámú hálózatok és hálózatmenedzsment-megoldások fejlesztésével foglalkozik, a cég vezetői szerint a magyar mérnökök munkája világszerte meghatározó a mobilhálózatok fejlődésében. A siker titkát az akadémiai intézetekkel kötött szoros együttműködésben látják a svédek, saját bevallásuk szerint kitűnő kapcsolatot ápolnak a magyar tudományos élettel és számos egyetemmel is. Az alkalmazott mérnökök közül már százan rendelkeznek vagy fognak rövid időn belül rendelkezni PhD fokozattal, ez is jelzi a részleg tudományos munkásságát.

hans

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Az Ericsson vezérigazgatója, Hans Vestberg szerint a vállalat továbbra is kiemelkedő szerepet szán Magyarországnak és az itt működő kutatás-fejlesztési központnak a hosszú távú célok elérésében. Az idén száz éves hazai fennállását ünneplő cég feladatának tartja, hogy megoldásaival alakítsa a mobil- és internetkommunikáció jövőjét..

Az Ericsson vezetőit ma fogadja Orbán Viktor miniszterelnök, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter társaságában, valamint látogatást tesznek Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternél és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternél is.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 05:24

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.