Szerző: Koi Tamás

2011. március 8. 15:44

Megnyílt az Opera mobilalkalmazás-piactere

A böngészőket fejlesztő Opera is megnyitotta saját alkalmazás-piacterét, melyből több mobilplatformra is elérhetők ingyenes és fizetős alkalmazások - mindjárt a nyitás napján 200 országból, köztünk hazánkból is.

A mobiltelefonos és PC-s böngészőkből (nem feltétel, hogy a böngészőt az Opera szállítsa) egyaránt elérhető Opera Mobile Store a világ egyik legnépszerűbb nyílt alkalmazás-piacterére, az Appiára épülve Symbian, Android, BlackBerry és általános Java platformra kínál ingyenes és fizetős alkalmazásokat. A szolgáltatás jelenleg kétszáz országból érhető el, az alkalmazások Magyarországról is letölthetők.

Az Opera Mobile Store egyszerű felületen nyújt letöltési és vásárlási lehetőséget, a piactérre még regisztrálni sem kell, akkor sem, ha a felhasználó vásárol (ilyenkor elég a bankkártya adatait megadni). A fizetős alkalmazásokért euróban kell fizetni a piactéren, a programok mellett feltüntetett ár bruttó összeg, ráadásul adott esetben olcsóbban is hozzá lehet így jutni egyes programokhoz, mint a platform hivatalos alkalmazás-piacterén.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A szolgáltatás detektálja, hogy milyen telefonnal, illetve honnan érik el a felhasználók a piacteret, ennek megfelelően ajánlja fel a platformhoz, vagy akár az adott készülékhez fejlesztett alkalmazásokat letöltésre. Az Opera Mobile Store minden mobilos böngészőből elérhető, az Opera saját mobilos alkalmazásai azonban automatikusan felveszik a Speed Dial gyorslinkek-közé a piacteret, amennyiben a felhasználó még nem töltötte ki az összes rendelkezésre álló helyet.

A norvég cég az Opera Mobile Store nyitásával egy időben elindította a fejlesztőknek szánt Opera Publisher Portalt, mely az alkalmazások feltöltéséhez és terjesztéséhez nyújt segítséget. Az alkalmazás-piactérre feltöltött programok után befolyó összeg 70 százaléka üti a fejlesztő markát, a fennmaradó 30 százalékon az Opera és az Appia osztozik.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.