Szerző: Gálffy Csaba

2011. március 8. 11:36

Megújult a Lenovo ThinkPad X200 sorozat

Nagyobb sebességet és hosszabb akkus üzemidőt ígérnek a Lenovo új ultrahordozató noteszei. Az X220-as két kivitelben (tablet és notebook) lesz elérhető, kérésre akár IPS kijelzővel is.

Sandy Bridge alapokra ültette át ultrahordozható 12 hüvelykes noteszgépcsaládját a Lenovo. A belső alapos átrendezése mellett finomították a külsőt is, így például az eddig opcionális touchpad szériatartozék lett, a tapipad körüli gombok kiiktatásával pedig 45 százalékkal nőtt is a felülete. Az új modell gyakorlatilag a teljes Intel CPU-választékkal kérhető, a 2,1 gigahertzen futó belépőszintű Core i3-2310M-től a csúcs Core i7-2620M-mel bezárólag. Az internetre változatos módon, 802.11n szabványú WiFi-n, WiMAX-on, valamint 3G-s csatlakozással kapcsolódhatunk, konfigurációtól függően.

Thinkpad X220

Az 1,4 kilogrammnál is könnyebb X220 noteszgép kétféle kijelzővel rendelhető, van 1366x768 pixel felbontású, LED háttérvilágítású TFT panel és ugyanilyen felbontású IPS képernyő is. Ez utóbbi technológia található meg például az iPadben, jellemzője, hogy sokkal szélesebb betekintési tartománnyal rendelkezik mind függőlegesen, mind vízszintesen. Az IPS kijelző az X220 táblagép-változatában szériatartozék, ennél a modellnél viszont az érintőkijelző típusa választható - a kijelzőt kérhetjük ujjakra érzékeny multitouch érzékelős Infinity Glass, vagy ceruzával használható Gorilla Glass borítással is. A tablet ezt leszámítva ugyanazokkal a hardveropciókkal rendelkezik, mint a noteszgép kialakítású X220.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az új számítógépek nem rendelhetőek dedikált grafikus gyorsítóval, a leendő felhasználóknak be kell érniük az Intel processzorokba integrált HD 3000 GPU-k teljesítményével. Az igazsághoz tartozik, hogy ez a grafikus mag már bőven hozza a belépő szintű dedikált videochipek teljesítményét, így könnyű játékra már alkalmasak a gépek. A dedikált GPU-k másik előnyét, a videokonvertálás gyorsítását pedig az Intel QuickSync technológiának köszönhetően kapják meg a felhasználók - a csúcs videokártyákat megszégyenítő teljesítménnyel.

Thinkpad x220t

Az új gépek 6 cellás akkuval érkeznek szériában, amely ideális körülmények között 9 órás üzemidőt is eredményezhet. A nagyobb, 9 cellás akkuval a Lenovo szerint akár 15 óráig is használhatjuk a gépet, a külső akkuval pedig a 24 órás üzemidő is elérhető. A ThinkPad x220 modelleket áprilistól szállítja a cég.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról