Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Újabb csillag a galaxisban: jön a Samsung Galaxy Pro

Koi Tamás, 2011. március 07. 14:19
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Újabb taggal bővíti a Galaxy okostelefon-családot a Samsung. A Galaxy Pro a fizikai billentyűzet és az érintőkijelző előnyeit próbálja ötvözni, régóta ismert, elsősorban az üzletemberek számára kedvelt formába öntve.

A Galaxy termékcsalád új tagját egy szingapúri rendezvényen leplezte le a Samsung. Az újdonság legfőképpen a sokat gépelő, fizikai billentyűzetekhez szokott felhasználókat célozza, vélhetően azok közül is elsősorban a céges vásárlókat. Erre utal egyebek mellett a jól bevált forma: a kijelző alatt elhelyezett QWERTY-klaviatúra, melyet a BlackBerryken kedvelt meg igazán a nagyközönség.

A Samsung Galaxy Pro 2,8 hüvelykes képátlójú kijelzője érintésérzékeny, a telefonon futó Android 2.2 operációs rendszer vezérléséhez alighanem még mindig ez a legkézenfekvőbb módszer. A mobilba 800 MHz-es processzor, 3 megapixeles kamera és WLAN-rádió is kerül, emellett a Galaxy Pro is megkapja a Samsung érintőkijelzőre optimalizált kezelőfelületét, a TouchWiz UI-t. Az újdonságról egyelőre nem érkezett részletes ismertető, emellett az árat és a megjelenési időpontot sem közölte a gyártó, az angol piacra azonban a 3 UK mobilszolgáltató reményei szerint még tavasszal, vélhetően áprilisban megérkezhet a Galaxy Pro.

A Samsung január végén jelentette be, hogy jelentősen kibővíti a Galaxy termékcsaládot. A Galaxy Ace, Fit, Gio és Mini modellek egy része már kapható, ezek azonban kivétel nélkül érintőkijelzős okostelefonok, a Samsung ezen az árszinten eddig elvétve árult QWERTY-gombsoros megoldást.

A fenti modellekben 600-800 MHz-es processzorok dolgoznak, különbség többnyire a multimédiás képességekben és a kijelző tulajdonságaiban (felbontás, képátló) van köztük. A januárban leleplezett újdonságok közül a Galaxy Ace-t kifejezetten üzletembereknek szánja a dél-koreai gyártó.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.