:

Szerző: Gálffy Csaba

2011. március 2. 09:51

Kijött a lehengerlő Cisco Jabber

A Cisco 2008-ban vásárolta fel a Jabbert, és azóta dolgozik egy azonnali üzenetküldő rendszeren. A Cisco Jabber most megérkezett, és átfogóbb mint valaha képzeltük volna.

Ha többplatformos támogatás és a funkciógazdagság egy kommunikációs platform legfontosabb értékei, akkor a Cisco Jabber közel áll a tökéleteshez. Az új megoldás ugyanis olyan üzenetkezelő alkalmazás, amely a már alapvetőnek számító azonnali üzenetváltást és jelenlét-jelzést hang- és videokonferencia funkciókkal, valamint üzenetrögzítővel és megosztható képernyővel egészíti ki. Mindez elérhető lesz majd gyakorlatilag minden releváns platformon, beleértve a Windowst és Mac OS-t futtató számítógépeket, táblagépeket és telefonokat Androiddal, iOS-szel, BlackBerry-vel vagy Symbiannal.

Az elérhető alkalmazások ráadásul a különböző kommunikációs módok között zökkenőmentes átváltást tesznek lehetővé, így csevegésből válthatunk konferenciahívásra vagy képernyőmegosztásra és fordítva. A különböző platformokra elérhető alkalmazások funkciói jórészt identikusak lesznek, így a rendszert a felhasználók tartózkodási helyüktől és a felhasznált eszköztől függetlenül igénybe tudják venni. A rendszer nevéhez híven a Jabber protokollra, vagyis az XMPP nyílt szabványra épül, így kompatibilis a többi, ugyanezt a protokollt használó szolgáltatással, így a GTalkkal vagy az AIM-mal is, de a Microsoft és az IBM vállalati kommunikációs rendszerei is ezt a standardot használják.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A többplatformos kommunikációs szolgáltatások már nem számítanak újdonságnak, a Skype és számos egyéb rendszer nagyon hasonló szolgáltatásokat nyújt, a Cisco mellett szólhat azonban a nagyvállalatok számára értékes integráció és kompatibilitás a meglévő Cisco rendszerekkel, így az IP-telefonokkal, a TelePresence-szel és WebEx-szel. A Cisco Jabber különböző funkciói az év folyamán fognak folyamatosan élesedni, az első elérhető alkalmazás Mac OS-re készült el,

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.