Szerző: Gálffy Csaba

2011. március 2. 09:51

Kijött a lehengerlő Cisco Jabber

A Cisco 2008-ban vásárolta fel a Jabbert, és azóta dolgozik egy azonnali üzenetküldő rendszeren. A Cisco Jabber most megérkezett, és átfogóbb mint valaha képzeltük volna.

Ha többplatformos támogatás és a funkciógazdagság egy kommunikációs platform legfontosabb értékei, akkor a Cisco Jabber közel áll a tökéleteshez. Az új megoldás ugyanis olyan üzenetkezelő alkalmazás, amely a már alapvetőnek számító azonnali üzenetváltást és jelenlét-jelzést hang- és videokonferencia funkciókkal, valamint üzenetrögzítővel és megosztható képernyővel egészíti ki. Mindez elérhető lesz majd gyakorlatilag minden releváns platformon, beleértve a Windowst és Mac OS-t futtató számítógépeket, táblagépeket és telefonokat Androiddal, iOS-szel, BlackBerry-vel vagy Symbiannal.

Az elérhető alkalmazások ráadásul a különböző kommunikációs módok között zökkenőmentes átváltást tesznek lehetővé, így csevegésből válthatunk konferenciahívásra vagy képernyőmegosztásra és fordítva. A különböző platformokra elérhető alkalmazások funkciói jórészt identikusak lesznek, így a rendszert a felhasználók tartózkodási helyüktől és a felhasznált eszköztől függetlenül igénybe tudják venni. A rendszer nevéhez híven a Jabber protokollra, vagyis az XMPP nyílt szabványra épül, így kompatibilis a többi, ugyanezt a protokollt használó szolgáltatással, így a GTalkkal vagy az AIM-mal is, de a Microsoft és az IBM vállalati kommunikációs rendszerei is ezt a standardot használják.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A többplatformos kommunikációs szolgáltatások már nem számítanak újdonságnak, a Skype és számos egyéb rendszer nagyon hasonló szolgáltatásokat nyújt, a Cisco mellett szólhat azonban a nagyvállalatok számára értékes integráció és kompatibilitás a meglévő Cisco rendszerekkel, így az IP-telefonokkal, a TelePresence-szel és WebEx-szel. A Cisco Jabber különböző funkciói az év folyamán fognak folyamatosan élesedni, az első elérhető alkalmazás Mac OS-re készült el,

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.